Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından açılan, ''Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi''ne katılan 62 çiftçiye yeterlilik belgeleri düzenlenen bir törenle verildi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Tarsus'un Dedeler köyü Killik mevkiinde düzenlenen belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, üreticilerin bilinçli tarım yaparak daha çok kazanıp, daha çok verim alacağını söyledi.

Güldibi, ''Daha önceleri kendi ihtiyacımız kadar üretiyorduk. Ancak şimdi dünyanın değişik ülkelerine ürün ihraç ediyoruz. İhracat yaptığımız ülkelerin taleplerine uygun olarak üretim yapmak durumundayız. Bazen ürünlerimiz ilaç kalıntısı nedeniyle geri dönmüştü.Şimdi ise çiftçilerimiz bilinçli üretim yapıyor. Bilinçli üretim yaptığımız sürece aranan ürün haline geliyoruz” dedi.

Tarsus Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ise, bitki ve bitkisel ürünlere zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin tarla, bahçe ve bağlar ile ürünlerin saklandığı yerlerde uygulanmasında kullanıcıların, bitki ve hayvanlar ile çevrenin korunması amacıyla eğitim kursları açtıklarını söyledi.

Dedeler köyü muhtarı Yusuf Erol ise köylerinin özellikle üzümcülük konusunda Tarsus'un en önemli köylerinin başında geldiğini ve üreticilerin bilinçli tarım yapabilmesi için düzenlenen eğitim seminerlerine katılan çiftçilere teşekkür etti.