Tarsus'ta çiftçilere yönelik "Bağ Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Karadiken Köyündeki toplantıda, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetiminin tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı toplum için geliştirilmiş bir sistem olduğunu kaydetti.

Erdoğan, konuşmasında "Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir tarımın ihtiyaç gösterdiği bir stratejidir ve dinamik bir sistemdir.

Yüksek nitelikte ve ekonomik anlamda ürün yetiştirirken yaban yaşamı ve insan için çevreyi koruyacak ve iyileştirecek biçimde üretimi yönetmektir. Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetiminin temel hedefleri, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, insan ve çevre sağlığını korumak ve tarımsal verimliliği arttırmaktır" ifadelerine yer verdi.

İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi'nde görevli olan Mühendis Hasan Özdemir'in gerçekleştirdiği sunumun ardından çiftçilerin soruları cevaplandırıldı. Toplantıların diğer köylerde de devam edeceği bildirildi.