Tahmin edelim! İlk buluşmaya gittiğinizde, en iyi yönünüzü göstermek istersiniz — gerçekte olabileceğinizden daha zengin ve daha başarılı görünürsünüz. Öyle değil mi?

İnanın bana yalnız değilsiniz. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan (özellikle erkekler) potansiyel bir ruh eşini etkilemek için bazen çok para harcıyor. Ancak sorun şu ki, vakaların büyük çoğunluğunda bu tür harcamalar tamamen gerekçesizdir. İlk buluşma genellikle bir piyangodur. Özellikle de o kişiyle Tinder gibi bir uygulamada tanıştıysanız ve hakkında pek bir şey bilmiyorsanız...

Bugün, ilk buluşmanın neden bütçenizi sarsmak zorunda olmadığını ve hoşlandığınız biriyle buluşmak için bazı ucuz seçeneklerin neler olduğunu konuşacağız.

İlk buluşmada çok para harcamak neden her iki kişi için de kötüdür?

Görünüşe göre bir buluşma için biraz para harcama fırsatınız varsa, o zaman sorun nedir? Ama sorun aslında ortada ve bir tane bile değil!

İlk buluşmada çok para harcamanın gelecekteki ilişkiler için neden zararlı olabileceğine dair en az 5 neden sayabiliriz:

  1. Diğer kişi üzerinde baskı. İlk buluşmada çok para harcamak, potansiyel partneriniz üzerinde gerçekten baskı oluşturmaktır. Kendini çok rahatsız hissedebilir. Ve ayrıca, şimdi karşılık vermeleri ve aynı pahalı görüşmeyi organize etmeleri gerektiği hissine kapılabilirler. Böylece, iyi bir izlenim bırakma arzunuzla, tanışmayı karmaşıklaştırdığınız, gergin ve rahatsız hale getirdiğiniz ortaya çıkıyor.
  2. Partnerden gerçekçi olmayan beklentilerin oluşması. Kendiniz için düşünün. Yani bir kişiyi bir kez pahalı bir görüşmeye davet ediyorsunuz, sonra bir başkasını, üçüncüsünü ... Gelecekte bu tür buluşmaların sizin imkanlarınızı aşacağı bir an olacak mı? Ve bu, sonunda partnerinizin beklentilerinde bir tür tutarsızlık yaşamasına neden olmayacak mı? Her gün harika cappuccino yapan bir kahve dükkanına gittiğinizi hayal edin. Sonra bir gün barista değişiyor ve kahve vasatlaşıyor. Kötü değil, ama beklentilerinizle tutarsız ... İlişkilerde de durum aynen böyle!
  3. Bir kişinin bencil güdülerle sizinle birlikte olma riski. Bu seçenek de ne yazık ki göz ardı edilemez. Sadece para için sizinle kalabilecek bencil insanlar vardır. Bunun sizin için çok tatsız olacağından eminiz. Bu nedenle, kendinize hizmet eden bir partneri yanınıza getirmeyin.
  4. Para harcamak dikkatinizi dağıtabilir. İlk buluşmada belirli türden aktiviteler gerçekten sadece yolunuza çıkabilir. Örneğin, partnerinize sürpriz yapmaya karar verdiniz ve sıcak hava balonunda bir uçuş ayarladınız. Havalı ve romantik, değil mi? Ancak bu süreçteki tüm duyguların, fotoğrafların ve videoların ardında en önemli şeyi, yani iletişimi unutma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Sonuç olarak, buluşma kendi üzerinde gerçekten canlı bir izlenim bırakır, ancak birbirinizde değil.
  5. Aşırı harcama, israf eğilimi olarak algılanabilir. Birçok kişi büyük ve haksız harcamaları kendi bütçesini yönetememe ve savurganlık olarak algılar. Ve herkes kaderini açıkçası gereksiz ve lüzumsuz şeylere ve eğlenceye para harcayan bir kişiyle bağlamak istemez. Ve bu da güçlü romantik ilişkilerin oluşmasında ciddi bir engel olabilir.

İlk buluşmada önemli olan iki kişi arasındaki bağdır, ne kadar para harcandığı ve hangi aktiviteleri planladığınız değil. Bazen ne sizin ne de partnerinizin çok fazla para harcamadığı, tamamen "bütçeli" bir randevu çok daha umut verici ve ilginç olabilir. Bundan bahsetmişken!

Ücretsiz veya çok ucuza harika bir ilk buluşma organize etmenin birkaç yolu

İlk ve belki de en önemli tavsiye, ilk görüşmenizi çevrimiçi olarak gerçekleştirmenizdir!

Çok fazla acele etmeden ve her şeyden önce bir kişiyle video yoluyla iletişim kurmanızı öneririz. Sonuçta bu neredeyse gerçek iletişimin yerine geçer, sadece çevrimiçi. Partnerinizi aynı şekilde görürsünüz, sesini duyarsınız, davranış biçimini ve jestlerini gözlemlersiniz. Evet, görüntülü sohbet hala gerçek hayatta bir görüşmenin yerini almayacak ancak buna mümkün olduğunca yakındır.

e-İrsaliye nedir? e-İrsaliye nedir?

Genel olarak, bir kişiyle ilk tanışmanız prensip olarak video aracılığıyla gerçekleşebilir. Örneğin, Omegle gibi ücretsiz bir görüntülü sohbet kullanıyorsanız.

Omegle, rastgele sohbet partnerlerini video aracılığıyla birbirine bağlayan rastgele bir görüntülü sohbettir. Aslında, bu ilk görüşme için bir hizmettir. Bununla birlikte, Omegle'nin bir cinsiyet filtresine veya coğrafi konuma göre doğru bir aramaya sahip olmadığını belirtmek gerekir. Bu nedenle, buradaki tanıdıklar her zaman umut verici olarak adlandırılamaz. Ancak size daha işlevsel Omegle alternatifleri önerebiliriz. Örneğin, Omega hizmeti cinsiyet filtreli bir görüntülü sohbettir. Ve örneğin, omegle.chat/tr sitesi yerleşik bir mesaj çevirmenine sahip çok dilli ücretsiz bir görüntülü sohbettir. Camsurf ve JustTalk, temel ayarlara sahip oldukça klasik ücretsiz görüntülü sohbetlerdir. ChatRandom, diğer şeylerin yanı sıra, kullanıcılara birçok katılımcı için tematik sohbet odaları sağlar. Ve düşünebileceğiniz bir sürü iyi Omegle alternatifi vardır: OmeTV, Azar, Bigo Live, Hoop on OMG, Chatous, Roulette.Chat vb. Seçenekler çok geniş — tadını çıkarın!

Bu arada, aniden çevrimiçi olarak ilginç ve sıra dışı bir ilk görüşme yapmanın imkansız olduğunu düşündüyseniz o halde durum hiç de öyle değil! İşte ilginç seçeneklerden sadece birkaçı:

  • izlemeyi senkronize eden özel hizmetleri kullanarak bir film veya dizinin ortak izlenmesi;
  • eğer ikiniz de bu eğlence seçeneğiyle ilgileniyorsanız, bir video oyununu ortaklaşa oynamak;
  • Google Haritalar'da şehrinizde sanal bir tur yapmak;
  • VRChat gibi sanal bir sohbette buluşmak.

İlk çevrimiçi görüşmeniz başarılı olduysa ve yüz yüze görüşmeye hazırsanız ancak ilk görüşme için çok fazla para harcamak istemiyorsanız, işte birlikte zaman geçirmenin bazı harika bütçe yolları:

  1. Yerel parkta küçük bir yürüyüş veya gezinti. Herhangi bir ortak fiziksel aktivite, daha hızlı ve daha rahat bir tanışmaya katkıda bulunur.
  2. Açık havada piknik. Lezzetli yiyecekler eşliğinde keyifli ve ölçülü bir eğlence, ilk buluşma için harika bir seçenektir. Piknik için yiyecek ve içecek çok farklı olabilir.
  3. Ücretsiz açık hava konseri veya film gösterimi. Şüphesiz şehrinizde zaman zaman bu tür etkinlikler düzenlenmektedir. Bundan yararlanın!
  4. Bisiklet veya elektrikli scooter kiralayın. Size hoş duygular yaşatacak ortak aktivite için bir başka harika seçenek. Önemli olan, yine, her ikinizin de ilgilenmesidir

Ve bu, birlikte nasıl vakit geçirebileceğinize dair harika seçeneklerin sadece küçük bir kısmı. Bir görüşmenin iyi geçmesi için pahalı bir restorana gitmeye, gurme mutfağına ve asırlık şaraplara muhteşem paralar harcamaya hiç gerek yok. Üstelik! Bir restoranda sıradan bir şekilde oturmak bir görüşme için en iyi seçenek olmaktan çok uzaktır. Sonuçta, burada bir kişiyle minimum düzeyde etkileşime girersiniz ancak sadece konuşursunuz. Ortak eğlence için daha ilginç ve aktif seçenekler bulun, görüşmeyi daha hareketli hale getirin, çok yönlü bir insan olduğunuzu ve hayattaki tek eğlencenin lezzetli yiyecek ve içecekler olduğu bir "para çantası" olmadığınızı gösterin!

Özetleyelim

Sonuç olarak ne söylenebilir?

Paranın her şeye olmasa da pek çok şeye gerçekten karar verdiği bir dünyada yaşıyoruz — bu doğru. Ancak bu gerçek, romantik ilişkinizin bir dereceye kadar para üzerine inşa edilmesi gerektiği anlamına gelmez. Gerçekte olduğunuzdan daha zengin ve daha başarılı görünmeye çalışmanıza gerek yok. Böylece kesinlikle başarı şansınızı artırmayacak, aksine durumu daha da kötüleştireceksiniz. Paranız yetse bile ilk buluşmada nasıl çok para harcamazsınız?

Hoş bir görüşmeyi çok ucuza organize etmenin ve aynı zamanda ilginç, olaylı ve sıra dışı hale getirmenin birçok yolu vardır. İnternette tanışsanız ve kişiyi canlı görmeseniz bile. Her şey sadece hayal gücünüzle sınırlıdır, finansal yeteneklerinizle değil. Yaratıcı olun, yeni bir şey bulun, şaşırtın ve ilham verin. Kesinlikle başaracaksınız!