31 Mart seçimlerinde CHP’nin adayı olarak Tarsus Belediye Başkanı seçilen Ali Boltaç için zorlu geçecek bir 5 yıl var.

Çünkü deyim yerindeyse Tarsus Belediyesi ağzına kadar işçi ile doldurulmuş durumda. Her yerden borç fışkırıyor.

Ali Boltaç’ı uzun yıllardır tanırım. Yeri geldiği zaman tenkit etmişliğim de vardır. Bir insan eleştiriden ders çıkarıyorsa her işte başarılı olacaktır.

Ali Boltaç’ın da bir tarzı var. “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” derler ya. Onun da kendine has bir tarzı var. Tarsus Belediyesi’ni bu durumdan kurtarabilir mi? Kurtarır…

Başkan Boltaç’ın siyaseten ahlaklı bir duruşu var. Kendini hakkında imalı paylaşımlar yapanlara bile tek kelime konuşmayarak en güzel cevabı verdi. Yorum yapmadı. Çünkü biliyordu ki bu imalı paylaşımları yapanları yenebilecek güce sahipti.

Yaklaşık 3 sene önce bana, “Ben Tarsus Belediye Başkanı olacağım. Bak adaylıktan bahsetmiyorum. Ben bu kente başkan olacağım.” dediğinde “çok çalışırsan bu memleketteki herkese ve her kesime dokunursan tabi ki olursun.” Demiştim.

Evet çok çalıştı, kimseyi kırmamaya özen gösterdi. Hiç gri konuşmadı. Yapacağına yaparım, yapamayacağına yapamam, dedi.

Sonuçta başkan seçilerek Tarsus Belediye Başkanı oldu. Bu görevde tek dönemlik kalacağını sanmıyorum. Çünkü tek kelimeyle “heyecanlı”. Bu memlekette bir şeyleri değiştirmeyi istiyor.

İnsanların mutlu ve huzurlu olmasını istiyor. Ufku geniş, yenilikçi bir bakış açısına sahip olmasından dolayı, Tarsus’ta yaşanacak değişikliklere hazır olmalıyız.

Burada en büyük destekçisi halkın gönlünde adeta taht kuran Vahap Seçer olacak. Proje Lansmanı toplantısında Vahap Seçer’in konuşmasına şahit olanlar, Başkan Seçer’in Ali Boltaç’ı evladı gibi sevdiğine de şahit olmuşlardır.

Zaten bu birlikteliğin ilk adımı iki belediyenin ekiplerinin beraber Tarsus’ta temizlik çalışması başlatmasıyla görülmeye başlandı.

Tabiki Boltaç, kendi projelerini de gerçekleştirerek, Tarsus’a iz bırakacaktır. Bunu yapabilecek birikimi ve enerjisi de var.  

Boltaç’ın en beğendiğim özelliklerinden birisi de dedikoduya kulak asmamasıdır. Bir konu hakkında belge yoksa mümkün değil inanmaz. Bu özellik, projelerde de böyledir. İşin matematiğini anlatabileni sever. Boş konuşmaz, boş konuşanla da işi olmaz.

Peki Ali Boltaç Ne Yapacak?

Önce daha önce söylediği gibi Halkın Gönlüne Girecek. Peki bunu nasıl yapacak? Sokakları, parkları, dağı taşı kısaca bütün Tarsus’u önce pırıl pırıl yapacak.  Zor mu? Aslına baktığımız zaman liyakatlı insanlarla birlikte, son 5 senedir yara haline gelen bu sorun çözülür.

Sonrasında sosyal hizmetlere ağırlık verecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini sonuna kadar uzatacak.

Vatandaşların arasına karışacak. Esnafın çayını içecek. “Geçen gün eşiyle birlikte Yarenlikte yanında kimse olmadan gezdiği gibi”, çıkıp şehrin sokaklarında koruma ordusu olmadan gezecek. Otobüse binecek, vatandaşlarla birlikte yolculuk edecek.

Tarsus’a yatırım yapmak isteyen iş adamlarına destek olacak. Onların yatırım yaparak istihdama katkıda bulunmaları için kolaylıklar yaratacak.

İşte o zaman, mitinglerde söylediği “Ben Vahap Seçer’e olan ilgiyi kıskanmıyor değilim. Ben de Başkanımız Seçer gibi halkımızın gönlüne gireceğim’i” otomatik olarak gerçekleştirmiş olacak.

Peki bunu gerçekleştirebilecek mi? Bence gerçekleştirecek…