Tarsus’un Kurbanlı köyünde kendisine tahsis edilen eski ilköğretim okulu binasında Yörük eşyaları sergisi oluşturan antikacı İsmail Ateş, 8 bin cıvarındaki eserini bağışlayacağını söyledi.

Kendisini ziyaret eden Kaymakam Mehmet Gödekmerdan sergiye büyük ilgi gösterdi. Gödekmerdan, Ateş'in daveti üzerine gittiği köyde, 12 yıldır kullanılmayan ilköğretim okulu binasında sergilenen Türk kültürüne ait eserleri inceledi.

Ateş, 31 yıldır Toros Göçerleri ve Yörükleri'ni çadır çadır dolaşıp, Türk kültürüne ait 8 bine yakın eski eşya topladığını belirterek, ''Bu eserleri gelecek kuşaklara aktarmak istiyorum. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bakanlıklara başvuruda bulundum. Ancak henüz olumlu bir sonuç alamadım'' dedi.

Tarsus'ta ''Türk Kültürü Müzesi'' oluşturmak için çok sayıda makama başvurduğunu, ancak, sonuç alamadığını vurgulayan Ateş, ''Son olarak çürümeye terk edilmek üzere olan bu eserler için, Tarsus Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla tahsis edilen eski okulu onartıp boyattım ve eserleri yerleştirdim. Şimdi müze oluşturabilmek için yardım bekliyorum'' diye konuştu.

Gödekmerdan ise eserlere hayran kaldığını belirterek, ''Ateş'i Türk kültürünü sahiplenmesi nedeniyle kutluyorum. Bu değerli eski eserleri etnografya müzesinde değerlendirmek gerekli. Kendisine bu konuda yardımcı olacağım'' dedi.