Rus - Çeçenistan savaşında yaralanan 3 Çeçen, İçel'in Tarsus ilçesine getirilerek özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Cephede savaş sırasında isabet eden şarapnellerle Timur Avturhan sağ ayağından, Alom İbrahim sol kolundan yaranalanırken, Ahmad Sultan da ayağındaki morarmalardan dolayı Tarsus Özel Ömer Sayar Hastanesi'ne getirilerek tedavi ediliyor.

Çeçen askerler, cep telefonuyla durumları hakkında yakınları arkadaşlarıyla görüşürken, askerlerin yanından ayrılmayan Türk-Çeçen Kafkas Komitesi Genel Başkanı Necdet Gür, Rusya'nın dünya gözü önünde Çeçenistan'ı işgal ederek zulüm, işkence ve soykırım yaptığını belirterek, yaralı askerlerin, ülkesi, namusu ve dinlerini korumak için savaştıklarını söyledi.

Yaralı çeçen askerler, Türk-Çeçen Kafkas Komitesi Başkanı Necdet Gür'ün tercümanlığı ile yaptıkları açıklamada, Çeçenlerin Ruslar'a karşı 450 yıldır mücadele verdiğini ve tüm güçlüklere rağmen mücadeleyi kendilerinin kazandığını belirtti. Rusya'nın küçücük bir Çeçenistan karşısında yenilmeyi gururuna yediremediği için ülkelerinden çekilmediğini vurgulayan yaralı Çeçen askerler, Yeltsin ile Putin dönemlerinin birbirinden bir farkı bulunmadığını kaydetti.

Türk-Çeçen Kafkas Komitesi Başkanı Necdet Gür, yaralı Çeçen askerlerin vücudundan çıkan şarapnellerin tüm dünyada kullanılmaması için anlaşma imzalanan yasak mermiler olduğuna işaret ederek, "Dünya devletlerine ve hukukçularına çağrıda buluyorum. Bu duruma müdahale etsinler.

Çeçenler'in avukatlığını üstlenip İnsan Hakları Mahkemesi'ni göreve çağırıyorum. Rusya'nın götürüp hiçbir haber alamadığımız Çeçenler'e kamplarda uyguladığı zulüm işkence ve soykırımdan dolayı sorgulama yapsınlar" diye konuştu.

Gazeteciler, rütbelerini sormaları üzerine yaralı askerler, "Hepimiz komutan, hepimiz askeriz" diye cevap verdiler. Bu arada, tedavi altında bulunan Çeçen askerlerine, vatandaşlar geçmiş olsun dileklerinde bulundu.