Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Enver Çakır, yeni sanayi sitesinin bitirilmesi iÇin gece gündüz Çalıştıklarını söyledi.

Çakır, yaptığı aÇıklamada, site tamamlandığında 159 iş yerinin faaliyet göstereceğini, bu iş yerlerinin de kentin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük rol oynayacağını kaydetti.

Çakır, "Esnaflarımızın sıkıntılarının giderilmesi iÇin yapılmakta olan yeni sanayi sitemizin bir an önce bitmesi iÇin var gücümüzle Çalışıyoruz.

İş yerlerimiz tamamlandığında sahiplerine teslim edilecektir. Bu iş yerlerinin 39'u hurdacı esnafına, 29'u biriketÇi, mermerci, karocu esnafına, 90'ı da Madeni Sanatkarlar Odası üyelerine tahsis edilmiştir.

Madeni Sanatkarlar Odası'na ait olan 90 iş yerinin kat mülkiyet işlemleri bitti. İnşaat bitiminde tapuları verilecek. Bugüne kadar sanayi siteleri bitmeden kat mülkiyeti verilmemiştir.

Biz Madeni Sanatkarlar Odası olarak bunu gerÇekleştirdik. Bankadan kredi Çeken arkadaşlarımız tapu göstermek zorundaydı, biz onların tapularını daha önceden vererek onların kredi Çekmelerini kolaylaştırdık.

Bu da bir ilktir. İnşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Haziran ayında tapu dağıtımını yapacağız"dedi.