Mersin Multi 2011 Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi'nin Kardeş şehirlerinden gelen 60 öğrenci ve öğrenci liderleri ile Türk öğrencilerden oluşan 110 kişilik grup Tarsus'un ören yerlerini gezdi.

Almanya, Japonya ve Rusya'dan gelen 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikle gençlerin Türk kültürünü tanımasının hedeflendiği belirtildi.

Japonya'nın Kushimoto, Rusya'nın Ufa ve Almanya'nın Oberhausen kentlerinden gelen öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Süleyman Cengiz ve Yenişehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Nuran Kurtuluş nezaretinde Tarsus'a gelen yabancı konuk öğrenciler ile Mersinli öğrenciler, Tarsus'un antik Roma Yolu, Eski Tarsus Evleri, Saint Paul Kuyusu, Eshab-ı Kehf gibi ören yerlerini gezerek incelemelerde bulundular.

Multi Gençlik Değişim Programına dahil olmamasına karşın, yaşanılan deprem felaketi nedeni ile acılarını bir nebze olsun azaltılması amaçlanan Japon öğrencilerin de dahil edildiği belirtilirken, gençlik değişim proğramı çerçevesinde 15 gün süreyle Mersin ve çevresinde tanıtım amaçlı gezilere ve etkinliklere katılacakları bildirildi.