Alman Bankalarından krediler kullanılarak yapılan ve geri ödemesi 2008 Ocak ayında başlayacak olan Tarsus kent merkezi altyapısı ve yollarının sürekli aksaklık vermesi, duyarlı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Belediyenin kurduğu altyapı ve yol tamir timlerinin her gün şehrin muhtelif yerlerinde onarım yapmalarına ve hatta aynı noktaları defalarca tamir etmelerine rağmen Çökmesine bir anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, "Bu da şunu gösteriyor ki, borÇ ödemesi dahi yapılmayan Tarsus kent merkezi altyapı Çalışmaları sırasında sağlam malzeme kullanılmamış"dediler.

Özellikle Mersin Caddesinin Kleopatra kapısı civarında sürekli Çökmeler olduğuna dikkati Çeken vatandaşlar, "Yıllardır bölgemiz yeteri kadar yağış almıyor. Bundan 15 gün önce yağan ilk ciddi yağışta Mersin Caddesinin muhtelif noktalarında Çökmeler oldu.

öyle ki, Ziraat Bankası önündeki Çökme nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapatılarak, trafik akışı da sekteye uğradı"şeklinde konuştular.

Şehrin iÇerisindeki birÇok yolda meydana gelen Çökmeler nedeniyle araÇların zarar gördüğünü ve seyir halindeki şoförlerin ani fren ve manevralarla zor durumda kaldığını vurgulayan vatandaşlar, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a tepki göstererek, "Bir nevi yüz binlerce Tarsusluyu, Alman Bankaları'na borÇlu yaparak hayata geÇirilen altyapı Çalışmaları maalesef arzu edilenü kalitede olmadı.

önümüzdeki aylarda ve yıllarda bölgemize düşmesi muhtemel yağışlar bu kentin altyapısına büyük zararlar verecek. Bu uğurda harcanan yüz milyonlarca dolara ve Tarsuslulara yazık olacak"diye konuştular.