Mersin Haber / Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda Belediye Vanspor ile Eyüpspor takımları arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle, Belediye Vanspor'u 3-0 hükmen yenik ilan etmesi, Mersin İdmanyurdu'nda sevinç yarattı.

Kulüp başkanı Ali Kahramanlı yaptığı açıklamada, 10 Mayıs'ta Van'da oynanan Belediye Vanspor-Eyüpspor maçında yaşanan olayları ''spora yakışmayan görüntüler'' olarak yorumladı.

Sonuç ne olursa olsun kendilerine yakışan çizgiden ayrılmadan çıkacak kararı beklediklerini hatırlatan Kahramanlı, şöyle konuştu:
''Bugün yapılan toplantıda, beklediğimiz ve hak ettiğimiz karar ile buluştuk. Kırmızı-lacivertli formaya gönül vermiş herkesi heyecanlandıran ve sevindiren bu karar, bizim için çok iyi oldu. Çünkü hafta sonu deplasmanda Bucaspor ile yapacağımız maçta, beraberlik bile bizi Bank Asya 1. Lig yolcuğuna çıkarıyor.''

Teknik direktör Ercan Albay da, kararı, ''adalet yerini buldu'' diyerek nitelendirdi.

Kararın Bank Asya 1. Lig yolundaki hedeflerini kolaylaştırdığını ifade eden Albay, ''Şu dakika itibariyle futbolcularımızın üzerindeki stres de, bir nebze olsun azaldı. Yani bu karar bizim şansızımızı bir anlamda katladı'' diye konuştu.