AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Basın’dan sansürün kaldırılışının 103. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayarak, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın bayramını kutladı.

Gazeteci olmanın; gazete çıkarmak, haber peşinde koşmak, kalemiyle insanlara hitap etmek, fikir ve düşüncelerini ortaya koymak gibi bu işi gönüllü olarak yapanlar için büyük bir mutluluk olduğunu belirten AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, ''Bilindiği gibi, 24 Temmuz 1908 günü İstanbul'da Gazeteciler kendi aralarında karar aldı. O gece sansür memurlarını gazetelere sokmayacaklardı.

Gazeteler basıldı. Gazeteciler sabaha kadar bürolarda, matbaalarda kaldı. Gelen sansür memurları 'Meşrutiyet ilan edildi. Artık matbuat hürdür' diye kapıdan geri çevrildi. Ertesi gün, yani 25 Temmuz'da gazeteler ilk kez sayfalarında beyaz sütunlar olmaksızın, sansürsüz olarak çıktı.

O günden beri, 2. Meşrutiyet’in ilan edildiği 24 Temmuz, 'Basın Bayramı' olarak kutlanıyor. Bizde basın çalışanı arkadaşlarımızın, kıymetli Medya mensuplarımızın ellerinden geldiğince doğru habercilik yaparak insanlarımızı bilgilendirmeleri yönünde gösterdikleri çabalarından dolayı kutluyor ve üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan basın mensuplarımıza başarılar diliyorum. Bu vesileyle de Basın camiasının 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik ediyorum'' dedi.

Milletvekili Uzun, ''Ülkemizde ve özellikle Mersin'de görev yapan ve her türlü zorluğa karşı görevini layıkıyla yapan, yaşadıkları kentin, bölgenin ve ülkenin sorunlarını ve çözüm yollarını gündeme taşıyan, sorumluluk noktasında her türlü fedakarlığı gösteren vefakar ve cefakar Basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın bayramını kutluyor, sağlık, başarı, huzur ve esenlik dolu çalışma hayatı diliyorum” dedi.