Vakfın Kurucuları Nihat Gökyiğit ve Hayrettin Karaca; TEMA Vakfının Eğitim Bölüm Başkanı Emekli Albay Madrid Ataşesi Celal Egün, Prof. Dr. Necmettin Çepel, Prof. Dr. Murat Altın ve Prof. Dr. Lütfi Baş'ın konuşmacı olacakları seminerlere, ilköğretim ve orta öğretim okulu öğretmenleri katılacak.

TEMA Vakfı Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz,ü"Seminere, Tarsus'ta bulunan ilköğretim ve orta dereceli okullarımızda görevli öğretmenlerimizden; her okuldan iki öğretmen, katılacaktır.

TEMA Vakfı olarak doğal felaketleri önlemek iÇin ikinci bir İstiklal mücadelesi başlatmış bulunmaktayız"dedi. Yılmaz, "Bu mücadelede en büyük desteği değerli öğretmenlerimizden almaktayız.

BilinÇlendireceğimiz Çocuklarımız ve genÇlerimiz bu inanÇla mutlaka başarıya ulaşacaklardır" ifadesini kullandı. Bütün canlıların yaşam kaynağının toprak olduğunu vurgulayan Nilgün Nokay Yılmaz, "Toprak olmadan yaşamda olmaz.

Bu değerli varlığı korumak, tüm canlıların yaşam ortamını korumak aÇısından kutsaldır. Ayrıca seminerimize ilgi duyan -katılmak isteyen- kişilerin Tarsus TEMA Vakfı Bürosundan, 613 74 74 no.lu telefondan bilgi edinmeleri mümkündür"diye konuştu.