TÜRKİYE Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Kurulu olan TEMA'nın 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Tarsus'ta  20 başarılı kadına TEMA'nın teşekkür belgesi verildi ve adlarına İzmir Hatıra Ormanında birer adet fidan dikildi. 

TEMA Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, temsilcilik lokalinde yaptığı konuşmada, TEMA'nın 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle böyle bir etkinliği düzenlediklerini ve teşekkür belgesi verip, adlarına fidan dikilen 20 başarılı kadının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladıklarını söyledi.

TEMA Vakfı'nın ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincinde olduğunu, bu nedenle, orman, mera ve tarım alanlarının, su ve bitki gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi konusunda, belli bir devlet politikasının gerekli ve zorunlu olduğuna inandığını ifade eden Nilgün Nokay Yılmaz, ''Bu hedeflere ulaşmak ancak teknik yönden yeterli bir kadro, teşkilat gibi olanaklarla mümkündür'' diye konuştu.

Daha sonra TEMA'nın erkek üyeleri, TEMA'nın teşekkür belgesine layık görülen 20 kadına teşekkür belgelerini vererek kutladı.

 TEŞEKKÜR BELGESİ ALANLAR

TEMA'nın Tarsus'ta Teşekkür Belgesi vermeye layık gördüğü 20 başarılı kadınların isimleri şöyle:

'' Güner Yüksek,  Özlem Kökçü, Ayşe Dinç, Aynur Taşyürek, Aysuna Yılmaz, Ümmügülsüm Cırık, Yasemin Yücel, Gülten İşcan, Perihan Oran, Elife Aslan, Tülay Tıkır Erpehlivan, Sevinç Nursal, Aynur Budak, Figen Aktan, Hülya Atakan, Semra Kabasakal, Beyhan Balaban.''