"Çukurova Sanayi Fabrikası önünde sabahlayan ve bu eylem tarzlarını sekiz gündür devam ettiren işçiler,haklarını alana kadar vazgeçmeyecekleri sinyallerini verirken; kendilerine ziyaret gelen Teksif Genel Başkanı Zeki Polat'a işçiler, durumlarını içeren bir dosyayı verdiler.

İşçilerinin bu mağduriyetini Teksif Genel Merkezi ve dolayısıyla Genel Başkanı Zeki Polat, Tarsus Eğitim Sen Sendikası Başkanı Cuma Erçe'nin, telefonla arayıp bilgilendirdiğini söyledi. Zeki Polat, eylem alanında işçilere seslenerek şunları söyledi: 

 "Durumunuzu öğrendikten sonra size destek vermek amacıyla gelmiş bulunmaktayım. Dertlisiniz anlıyorum. Her türlü hukuksal mücadelinizi verin ve bende  önümüzdeki Pazartesiden itibaren fabrika sahipleriyle görüşüp sizlerin yanında olacağım. Hukuksal mücadelenizi verirken bende mahkemede sizin şahidiniz olacağım. 

Ancak durumunuz anında düzeltemeyebilirim. Benim elimde sihirli değnek yok. Yapılabilecek ne varsa yapmaya size söz veriyorum. 

Fabrika yöneticileri ile sizlerin arasında tazminatlarınız 2004 yılında ödeneceğine dair geçerli bir protokol mevcut değil. Ben Teksif Genel Başkanı olarak böyle bir belgeye imza atmadım.

Kızgınlığınızda haklısınız. Aç köpek fırın yıkar. Yıllardır emek verdiğiniz fabrikada (su, tuvalet vb.) gibi zorunlu ihtiyaçlarınızı bile karşılamanıza izin vermekdikleri için size karşı ayıp etmişler. Sizi çok iyi anlıyorum.""