Teksif Tarsus Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu, işçilerin Çukurova Fabrikası'ndan toplam alacağının 3 trilyonu bulduğunu söyledi.

Başkan İnandıoğlu, Çukurova Holding yöneticilerinin paramız yok diyerek işçilerin parasının üstüne yatmak istediğini işçilerin toplam alackalarının 3 trilyonu bulduğunu belirtti. İnandıoğlu, ""Paramız yok diyen Çukurova yöneticilerinin TÜPRAŞ ihalesi'ne girmesinin ne kadar düşündürücü olduğu ortadadır"" dedi.

Çukurova İplik Fabrikası'nda elektriklerinde kesilmesiyle üretimin tamamen durduğunu ifade eden Teksif Başkanı Necdet İnandıoğlu, son işten çıkartılmayla 450 kişinin kış ortasında açlık ve sefalete sürüklendiğini savundu.

Çukurova Fabrikası yöneticilerinin işçilerin parasını vermemek için ""çalışmıyorlar"" diyerek mahkemeye verdiğini, işçilerin de fabrika yöneticilerini paramızı vermiyorlar diyerek mahkemeye verdiğini söyledi.   
Çukurova Grubu'na bağlı Çukurova İplik Fabrikası'ndan çıkartılan ve çalışan işçilerin toplam alacağının 3 trilyonu bulduğu bildirildi.

Teksif Sendikası Tarsus Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu, Çukurova Fabrikası yöneticilerinin paraları olmadığı gerekçesiyle toplam 3 trilyon lirayı bulan işçi alacaklarını vermemek için çaba harcadıklarını ileri sürdü.  Kış ortasında 450 işçinin işten çıkartılarak açlık ve sefalete sürüklendiğini vurgulayan İnandıoğlu, işten çıkartılmanın sadece işçilerin meselesi olmadığını konunun 200 bin nüfuslu Tarsus'u da ilgilendirdiğini bu nedenle de yöneticilerin konuya duyarlı olmasını istedi.

Çukurova Fabrikası yöneticilerinin işçilerin 20 aydır alamadığı tazminatlarının üstüne yatmak için, işçileri mahkemeye verdiğini ifade eden İnandıoğlu, işçilerin de fabrika yöneticilerini kötü niyet ve alacaklarını hala ödemedikleri gerekçesiyle mahkemeye verdiğini belirtti. sendika binasında basın açıklaması yaparak siyasilerden ve yöneticilerden yardım isteyen Teksif Başkanı Necdet İnandıoğlu fabrika yöneticilerinin yalan söylediğini iddia ederek şöyle konuştu:

İŞÇİMİZİN PARASINI ÖDEYİN

Karamehmetler'in sahibi olduğu Çukurova İplik Fabrikası yöneticileri paralarının olmadığını gerekçe göstererek işten çıkarttıkları işçilerin alacaklarını ödememek için her yolu denemektedir. İşçilerimizi değişik yollarla tahrik edip olaylar çıkartmak istiyorlar. Son olarak ta genel müdürün isteğiyle elektrikler kesildi ve üretim tamamen durdu.

Ancak işçilerimiz kartlarını basıp makinalarının başında hazır beklemektedir. Paramız yok diyen Çukurova yöneticileri işi ileriye götürerek, 3 trilyon lirayı bulan işçi alacağının üstüne yatmak için, işçileri çalışmıyorlar diyerek mahkemeye veriyor. bunların dürüstlüğünden şüphe ediyoruz. çünkü yalan söylüyorlar.

Paramız yok diyen fabrika sahipleri TÜPRAŞ'ın yüksek rakamlı ihalesine milyon dolarlarla katılıyor. Hani bunların parası yoktu, bu mu dürüstlük. Biz işçimizin 3 trilyon lirasını istiyoruz."" Çukurova Fabrikası'nın kapatılması durumunda Tarsus'un ekonomik yönden büyük darbe yiyeceğini kaydeden İnandıoğlu, ""Biz Karamehmetler'e teslim olmayacağız. Şimdi BDDK'ya Tarsus'tan çağrıda bulunarak Çukurova Fabrikası'na da el koymasını istiyoruz"" dedi.  

KARAMEHMETLERDEN HESAP SORULSUN

Tarsus işten çıkartılan işçilerden dolayı acı olaylara gebe diyen Necdet İnandıoğlu, işten çıkartılan işçilerin 4 haftadır hak arama adına sürdürdükleri eylemlerini Türkiye geneline yaymak için Çukurova Grubu'nun İstanbul'daki merkezi önünde eylem yapma kararı aldıklarını dile getirdi.

Türkiye'de bir kişi çıkıpta Karamehmetlere "" Neden çalıştırdığın işçilerin parasını ödemiyorsun"" diyerek hesap soramadığını dile getiren İnandıoğlu, Çukurova işçisinin geleceğini göremediği için kış ortasında sefaleti yaşadığını vurguladı. İnandıoğlu herkesi işçileri desteklemeye ve haklarını aramada yardımcı olmaya çağırdı.