Suç makinesi Tarsus'ta yakalandı. Tecavüz, cinayet ve hırsızlıktan aranan zanlı kulak terinden alınan DNA örneğiyle ele geçirildi.

Fethiye'de İngiliz vatandaşı David Will'in evinin camında yabancı bir kişi gören komşuları, durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen asayiş ekiplerini gören hırsız, 2 bin 500 euro, cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi alarak kaçtı. Evde delil bulamayan polis komşuların tanıklığına başvurdu.

Yeni Asır’dan Fatih Şendil’in haberine göre komşulardan biri, hırsızın pencereye başını dayadığını söyleyince titiz bir inceleme yapan ekipler, camdaki kulak izini fark etti ve hırsızın cama bulaşan terinden örnek alarak DNA incelemesine gönderdi.

Olay yeri inceleme ekipleri, önce camda parmak izi aradı. Ancak hırsızın elinde eldiven olduğu için bir sonuç elde edemedi. Bu sırada polisler, camda bir kulak izi fark etti.

Yapılan detaylı incelemede, hırsızın kulağını cama dayadığı ve bu sırada terinin de camda kaldığı anlaşıldı. Cam kurumadan hırsızın terinden örnek alan ekipler, DNA incelemesine gönderdi.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Yapılan incelemede terin, 33 yaşındaki Erkin Şenocak'a ait olduğu ve zanlının 2009 yılında Mersin'de küçük yaştaki bir kız çocuğuna tecavüz suçundan, 2010 yılında da Cengiz İpekçioğlu'nun öldürülmesi ve bir kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan arandığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine polis, Şenocak'ı yakalamak için harekete geçti. Muğla Emniyet Müdürlüğü, durumu hırsızın gittiğini belirlediği Mersin'de Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

Hemen harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri, Erkin Şenocak'ın gidebileceği yerleri araştırmaya başladı.

Bu çalışmalar sonucunda Tarsus'ta bir yakının evinde kaldığı belirlenen Erkin Şenocak, düzenlenen operasyonla yakalandı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Şenocak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.