Mersin Haber / Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yöneticileri, Tarsus'ta yapılacak, modifiye edilmiş otomobillerin yarışacağı pistle ilgili incelemelerde bulundular.

Tarsus Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Yazgünoğlu, TOSFED yönetim kurulu üyesi Oyman Atabay ve Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker ile beraberlerindeki teknik heyete, yapımı devam eden ''Tarsus Eshab-ı Kehf Otosporları Yarış Kompleksi'' hakkında bilgi verdi.

Yazgünoğlu, eğitim pisti yapımının son aşamaya geldiğini, haziran ayında temelini atmayı planladıkları kompleks bittiğinde 2 bin 316 metre uzunluğu ile Türkiye'nin alanında en uzun yarış pistine sahip olacağını kaydetti.

Göreve geldikleri günden bu yana, sporcu ve tesis sayısını yurt genelinde artırmak için yoğun gayret gösterdiklerini söyleyen Atabay da ''Tarsus ülkemizin nadide ilçelerinden biri. Sporda, turizmde, sosyal ve kültürel etkinliklerde kendisini hep göstermiştir. Ülke genelinde başlatmış olduğumuz tesisleşme çalışmalarında da Tarsus'un öne çıkması bizleri mutlu etmiştir'' diye konuştu.