Tarsus Yerel Gündem 21 Kent Meclisi Kadın Komisyonu, "Kadına Yönelik Şiddet" konusunda üyelerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Güner Baykal Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Avukat Habib EkmekÇi katıldı.Toplantıyı '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle düzenlediklerini ifade eden Tarsus Yerel Gündem 21 Kent Meclisi Kadın Komisyonu Başkanı Gülsevim KıraÇ, doğumdan-ölüme kadar; savaş zamanında da kadınların devlet, toplum ve ailelerinin ellerinde şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyledi.

KıraÇ, toplantıya katılanlara teşekkür etti.Toplantıya konuşmacı olarak katılan Avukat Habib EkmekÇi ise, "Kadına yönelik şiddet olaylarına işyerinde, sokakta, okulda, gözaltında, savaşta rastlanmaktadır. Kadınlar aile iÇinde de şiddete uğramaktadırlar"diye konuştu.

EkmekÇi, "Hakaret, tehdit, dayak, aşağılama, cinsel taciz, tecavüz, yaralama; hatta öldürme biÇimindeki bu gibi eylemler, genellikle erkeklerin kadınlar üzerinde egemenlik sağlaması amacıyla uyguladıkları güÇ gösterisidir"ifadesini kullandı.