Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de aşırı yağışlar sonucu 21 köydeki tarım alanının büyük bölümünün zarar gördüğünü kaydetti.  

Sular altında kalan alanlardan 50 bin dönümlük bülümün marul, 23 bin dönümlük bölümün de seralardan oluştuğunu belirten Ergezer, ayrıca15 bin dönümlük narenciye alanında da ürünün yüzde 40`a yakın bölümünün zayi olduğunu bildirdi. 

Yağışların aralıklı olarak sürdüğünü ve şiddetlenmesinden korktuklarını ifade eden Ergezer, şöyle konuştu: 

"Berdan Barajı`ndaki su seviyesi çok yükseldiği için kontrollü olarak su bırakılıyor. Yağış sağanağa dönüşür ve bırakılan su artarsa yeni bir felaket oluşabilir. Korku ve endişe içinde bekliyoruz. Çiftçitamamen bitti. Yaklaşık iki bin 500 dönümlük toprağın selle sürüklenipyok olduğu bilgileri geliyor. 

Çiftçimiz ekmeğe bile muhtaç durumda. Şaşkın bir vaziyette. Çiftçimiz zaten 3-4 yıldır borç batağı içinde, Tarım Kredi ve Ziraat Bankası`na 1998 yılından itibaren borçlu.

Tarsus`ta 300 bin kişi geçimini tarımdan sağlıyor. Devletin elini uzatması gerekiyor. Borcumuzu inkar etmiyor, ödemenin mücadelesini veriyoruz. Ama, faiz batağında boğuşmamızdan sonra, yaşanan felaket üreticimizi tamamen bitirdi."

Ergezer, 1997`de don, 1999`da sel ve geçen yıl da kuraklık yaşayan çiftçinin belini bir türlü doğrultamadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Zaten felaketlerden başımızı kaldıramadık. Haciz sorunlarıyla baş edemiyoruz. Zaten paramız yok. Arazi satarak borç ödeme arayışındakalmıştık.

Borcumuz dondurulsun, yeni krediler açılsın, faizsiz ödeme imkanları sunulsun ve mutlaka doğrudan para desteği sağlansın. Afet Kararnamesi bir an önce çıkartılmalıdır.

Çiftçi, sefilleri oynuyor. Çiftçi Çukobirlik`e döktüğü pamuk paralarını alamamıştır. 4 Ekim`den bu yana ödeme yapılmadı. Tarsus çiftçisinin bir trilyon liranın üzerinde alacağı var. Öncelikle bunlar  dağıtılmalıdır."