PKK'nın Tarsus'taki cephanecisi olduğu belirtilen bir kişi uzun namlulu silahlar ve el bombaları ile yakalandı.

YASADIŞI bölücü terör örgütünün cephanecisi Tarsus'ta yakalandı. 2 uzun namlulu silah ve çok sayıda malzeme ile yakalanan örgüt mensubu H.E'nin, Mersin'de bir süre önce meydana gelen patlamada parçalanarak ölen canlı bomba Müslüm Güneşoğlu ile eylem için işbirliği yaptığı saptandı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, konuyla ilgili Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak ile basın toplantısı düzenledi. Vali Aksoy, Terör ve İstihbarat şubesi'nin bir süredir hassasiyetle takip ettiği örgüt mensubu H.E'nin, 2 Eylül gecesi Tarsus'ta barındığı eve yaptığı ani bir operasyonla yakalandığını açıkladı.

Vali Aksoy, teröristin Mersin ve Metropol illerde silahlı ve bombalı eylemlerde kullanılacak silah ve mühimmatı kontrol altında tutarak örgüt mensuplarına eylem yapmak üzere ulaştırmaya çalıştığını ifade etti.

Vali Aksoy, örgüt mensubunun bir süre önce İzmir'de yakalanan Cihan kod adlı örgüt mensubu F.Y ve Koçer kod adlı M.A.C isimli örgüt mensuplarına talimatlar verdiği, eylemlerde kullanılmak üzere 2 adet Glock marka tabanca verdiğini de belirlendiğini ifade etti.

Örgüt mensubu ile birlikte 2 adet uzun namlulu silah, (kaleşnikof ve Colt M16 Carabine marka) bu silahlara ait 10 şarjör, 376 dolu fişek, 5 el bombası, 2 adet bomba düzeneği haline getirilmiş el telsizi, 7 fünye, 3 adet av kapsülü ve 1 adet türbün ele geçirildi.

PKK'nın cephanecisi H.E, "Bölücü terör örgütü mensubu olmak, örgüt içinde faaliyetlerde bulunmak, bölücü terör örgütüne ait silah ve patlayıcı madde bulundurmak" suçundan mahkemeye çıkartıldı.