Tarsus'ta okul takımları arasında futbol maçı oynanırken, öğrencilerin doldurduğu tribün çöktü. 9 öğrenci yaralandı.

İlçede okullar arasında düzenlenen futbol turnuvasında dün sabah Atatürk ve Barbaros liselerinin futbol takımları karşı karşıya geldi.

Tarsus 1 Nolu Futbol Sahası'nda oynanan maçın 80'inci dakikasında, demir direkler üzerine beton kalıplar dökülerek yapılan tribünde, bir sonraki karşılaşmada takımlarını desteklemek için bulunan Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin bulunduğu bölüm çöktü.

Tribünün çöken bülümünde bulunan 100 kadar öğrenciden 9'u çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. 

Tarsus Kaymakamı Necmi Kurt 9 öğrencinin yaralandığını bildirdi. Kaymakam Kurt, yaralı öğrencilerin tamamının SSK Tarsus Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını, belirterek olayla ilgili soruşturmaya başlandığını kaydetti.

ÇÖKMENİN NEDENİ AŞIRI YÜKLENME

Portatif tribünün çökmesine, tribünün eski oluşu ve aşırı yüklenmenin neden olduğu bildirildi.

30 kişilik tribüne 50 kişinin oturması sonucu maçın 15. dakikasında çöken tribünde yaralanan öğrencilerin, Özgür Aldi, Şükrü Aslan, Emrah Çeliktaş, Harun Nalbant, Mehmet Emin Bilge, Hakan Kurt, Ali Ural, Dursun Özaslan ve Murat Bilir olduğu bildirildi.

SSK Tarsus Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Özgür Aldi'nin kol ve ayağında kırık olduğu, diğer öğrencilerin ise olayı hafif sıyrıklarla atlattığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.