Tarsus'ta bulunan Afra Alışveriş Merkezine hırsızlık amacıyla giren ve aldıkları eşyaları alışveriş sepetinin içindeki kendi çantalarına koyan 7 şahıs güvenlik kamerasına yakalandı. Hırsızlıktan mahkemeye çıkan 3'ü bayan 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Edinilen bilgiye göre, üçü bayan 7 kişi Afra'ya girerek alışveriş yapmaya başladı. Bu sırada mağazanın güvenlik kemarasından şahısların şüpheli hareketleri görülerek güvenlik kamerası ile takip edildi.

Şahısların mağaza içerisinden aldıkları malzemeleri alışveriş sepetinin içine koydukları kendilerine ait olan çantalarının içerisine yerleştirdikleri tespit edildi. Mağazanın güvenlik elemanları şahısların alışverişini bitirip mağazayı terketmesine kadar bütün hareketlerini kayda aldı.

Şahıslar alışverişini bitirip çıkarken ise güvenlik görevlileri şahısları yakalayarak çaldıkları malzemeleri çantalarından geri aldı.  

Mağaza yetkililerinin yaptığı tespitte ise şahısların mağazadan 3 milyar 123 milyon 459 bin 500 lira değerinde çeşitli marka ve cinste kozmetik ürünü ve gıda maddesi çaldıkları ortaya çıktı.  

Hırsızlık suçundan mahkemeye çıkarılan E.Y (35), S.Ç (29), T.Ş.Y.(30), A.D (26), G.T (25), M.E.U. (22) ve E.T (16) tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Şahısların yapılan ilk sorgularında ise farklı illerden gezmek için Tarsus'a gelerek Afra Alışveriş Merkezi'ne girdiklerini, hep beraber bir şeyler çalmaya karar verdiklerini, çeşitli marka ve cinste eşyalar alıp bunları çantalarına koyduklarını ve çıkışta da yakalandıklarını itiraf etti.  

Öte yandan şahıslara ait 34 AN 1062 plakalı Skoda Fabıa Class marka 2004 model otomobil ve 34 BA 5644 plaka sayılı Hyundai Getz marka 2005 model otolar da tahkikata esas olmak üzere geçici olarak zapt edilerek Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.