Nevşehir'deki Hacıbektaş Veli'yi anma törenlerinden dönen, 57 kişinin bindiği eski model otobüsün freni tutmayınca, facia meydana geldi.

Tarsus'ta otoyolda devrilen otobüste 34 kişi öldü, ardından meydana gelen zincirleme kaza da dahil 38 kişi yaralandı.

7 otobüslük konvoyda yer alan şoför M. Ali Çalbay yönetimindeki 33 FT 602 plakalı özel olarak kiralanmış otobüs, saat 17.00 sıralarında Pozantı İlçesi'nde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyoluna girdikten sonra Damlama Mevkiinde yokuş aşağı inerken, arka motor bölümünde balata yanması nedeniyle dumanların çıkmasıyla birlikte devrilip, önce bariyerleri yıktı. Sonra takla atarak karşı şeride geçti.

AYNI YERDE ZİNCİRLEME KAZA

Ademoğulları firmasına ait, aynı törenlerden dönen ve en arkada kalan başka bir grubu taşıyan Ahmet Göçer yönetimindeki 33 S 0534 plakalı otobüstekiler de kazayı görüp yakınları olduğunu anlayınca, bu araçta panik çıktı.

Durmaya çalışan bu otobüsün de freni tutmayınca devrildi, yaralananlar oldu. Aynı yönde daha sonra da 9 araç biribirine girdi.

ÖLEN VE YARALANANLAR

Olay yerinde incelemelerde bulunan Mersin Emniyet Müdür Vekili Akın Küçükbarak'ın açıklamasına göre, saat 21.30 itibariyle kazada, aralarında otobüs şoförü M. Ali Çalbay ve Adana Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Mithat Kızılok'un da (51) bulunduğu 33 kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerden kimlikleri belirlenen diğer yolcular şunlar: Perihan Ataş (46), Mithat Kızılok (51), Bayram Budak, Hacer Aktaş, Seval Kızılok, Evrim Eser, Esra Eser.

Bir kısmı kadın ve çocuk 57 yolcudan yaralı kurtulanlar Adana, Mersin, Tarsus ve Pozantı'daki hastanelere kaldırıldı. Diğer araçtakilerle birlikte yaralılardan kimlikleri belirlenenler şöyle:

YARALILAR

Ersin Eser (3), Kumru Bulut (10), Meryem Canlıbay (22), Özgür Canlıbay (bebek), Gizem Canlıbay (11), Leyla Suludağ (48), Duygu Kendir (20), Murat Engin (25), Ahmet Söker (32), Hüseyin Kızılok, Bahattin Kıraç, Leyla Suludağ, Mithat Kızılok, Seval Esen, Turan Esen, Mithat Kıraç, Mevlüt Polat, Orhan Polat, Hüseyin Kılızok, Oğuz Polat, Pelit Polat, Ozan Polat, İsmail Canlıbay, Elif Yılmaz, Gülten Yılmaz, Delehat Kıraç, Turan Esen, Aysun Can, Hüseyin Değerli, Ruşen Özkardeş, Feride Kaya, Sultan Kaya, Ekrem Erbil, Özlem adlı kız, Üzeyir adlı erkek.

HAYATINI KAYBEDENLER

Gülsüm Mert
Bilkay Polat
Ülker Çokbildi
Mehmet Ali Çalbay
Doğan Çalbay
Hakime Çalbay
Deniz Canlıbay
Çağdaş Uludağ
Hatice Gülaşlar
Zeynep Gülaşlar
Fatma Avşar
Kazım Kurt
Nazife Kurt
Perihan Kurt
Sevgi Sönmez
Hazel Çağlayan
Gülşen Kızılok
Mithat Kızılok
Seval Kızılok
Fevzi Türkyılmaz
Şahin Yılmaz
Gül Kesenci
Enver Bal
Bayram Budak
Hacer Aktaş
Esma Esen
Evrim Esen
Perihan Ateş
İlknur Kıraç
Mehmet Karaoğlu
Aysel Çelik
Gülseren Açar
M. Ali Çalbay(6)
İlknur Kılıç (12)