Tarsus'ta 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı kahvenin silahla taranması olayına karıştığı için tutuklanan 32 yaşındaki H.T.'nin kardeşi 26 yaşındaki A.T., cuma namazı sonrası cami çıkışında vurularak öldürüldü.

Olayı kahve saldırısında yaşamını yitiren S.A.'nın ağabeyi K.A.'nın gerçekleştirdiği iddia edildi. K.A. aranıyor.

14 Eylül'de Bağlar Mahallesi'nde H.Ş'ye ait kahvenin silahla taranması sonucu 25 yaşındaki S.V. ile 37 yaşındaki S.A. yaşamını yitirmiş, 5 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, 28 yaşındaki H.T, 32 yaşındaki U.K, 26 yaşındaki A.T., 25 yaşındaki A.U ve 24 yaşındaki E.Y. tutuklanmış, zanlıların evlerinde 1 Kalaşnikof küfek ile 1 Glock marka tabanca ele geçmişti.

CUMA NAMAZI ÇIKIŞI ÖLDÜRÜLDÜ 

Kahve sahibi ile H.T. arasındaki eski bir husumetten kaynaklanan bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra, bu kez Fevziçakmak Mahallesi 1719 Sokak'taki olayda, tutuklanan zanlılardan H.T.'nin kardeşi A.T., cuma namazı sonrasında cami çıkışında silahlı saldırıya uğradı.

Ağır yaralanan A.T. yakınları tarafından otomobille Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak çabalara rağmen kurtarılamadı. 

Görgü tanıklarının iddiasına göre, olayı kahve saldırısında yaşamını yitiren S.A.'nın ağabeyi K.A.'nın gerçekleştirdi, saldırı sonrası da yanında bulunan bir kişiyle birlikte motosiklete kaçtı.

Zanlı K.A.’yı arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.