Tarsus İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan önceki sabah, Türkçe öğretmeni Oktay Bulut da bu sabah katledildi. Saldırganlar arkadan bıçaklayarak öldürdükleri Bulut'un boğazını kesmeye kalkıştılar. Her iki cinayetin arkasında da Hizbullah'ın olmasından kuşku duyuluyor.

Tarsus'ta önceki sabah İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan'ın, dün sabah da Turgut İçgören İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Oktay Bulut'un öldürülmesi paniğe neden oldu. Saldırıların Hizbullah örgütünun işi olabileceği belirtildi.

Tarsus'ta öğretmen cinayetlerinin ilki, önceki sabah saat 07.30'da, Yeni Ömerli Mahallesi Şehit Onbaşı Dinç Sokak'ta işlendi. Müdür Yardımcısı olduğu İmam Hatip Lisesi'ne gitmek için evinden çıkan 18 yıllık biyoloji öğretmeni, evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki Mustafa Özkan, yanına yaklaşan 5 kişinin saldırısına uğradı.

Özkan'ı başına sıktıkları tek kurşunla öldüren saldırganlar, plakası saptanamayan bir otomobille kaçtılar. Turgut İçgören İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Oktay Bulut da dün sabah öldürüldü.

Anıt Mahallesi Özlem Sokak'taki evinden, okuluna gitmek üzere saat 07.00'de çıkan evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki Oktay Bulut, 60 metre kadar yürüdükten sonra, 18-20 yaşlarındaki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırganlardan biri öğretmeni durdururken, diğeri elindeki bıçağı sırtına birkaç kez sapladı.

Kanlar içinde yere yığılan Bulut'un boğazını bıçakla kesmeye kalkışan saldırganlar, bisikletle olay yerinden kaçtı. Bulut, kaldırıldığı Tarsus Devlet Hastanesi'nde öldü.

HİZBULLAH ŞÜPHESİ

Özkan'ın milliyetçi ve Atatürkçü bir kişi olarak tanındığı, Bulut'un da Atatürkçü görüşlere sahip olduğu vurgulanırken, her iki cinayetin de öğretmen camiasını sindirmeye yönelik olduğu öne sürüldü.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, saldırıların aşırı dinci terör örgütü Hizbullah'ın işi olabileceğini söyledi. Soruşturmada, ellerinde bu yönde bulgular olduğu için Hizbullah ihtimalini de değerlendirdiklerini anlatan yetkili, ‘‘Bizi asıl üzen, sabahın erken saatlerinde çok sayıdaki kişinin gözleri önünde işlenen cinayette görgü tanığı bulmadaki güçlüğümüzdür. Benzerlikler gösteren iki cinayetle ilgili bir iki gün içinde önemli gelişme olacağını umut ediyoruz'' dedi.

CENAZELER GÖNDERİLDİ

Mustafa Özkan'ın cenazesi, önceki gün memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'ne götürülerek toprağa verildi. Oktay Bulut'un cenazesi de dün görev yaptığı Turgut İçgören İlköğretim Okulu önüne getirilerek, tören yapıldı. Eşinin acısına dayanamayan Şennur Bulut cenaze töreninde bayılırken, lise öğrencisi olan çocukları Onur ve Emek Bulut da, babalarının tabutuna sarılarak sinir krizleri geçirdi.

Bulut'un öğrencileri ve meslektaşları da gözyaşlarına boğuldu. Törenden sonra Bulut'un cenazesi toprağa verilmek üzere Elazığ'ın merkeze bağlı Hal Köyü'ne gönderildi. Bu arada, Özkan'ın halen lise öğrencisi olan çocukları Yeşim ve Etem'i ortaokulda 3 yıl boyunca Bulut'un okuttuğu belirtildi.

Çocuklar şokta

Tarsus Turgut İçgören İlköğretim Okulu öğrencileri, canları gibi sevdikleri Türkçe öğretmeni Oktay Bulut'un öldürüldüğü haberini öğrenince yıkıldı. Minik yürekleri acıyla burulan öğrenciler, Bulut'un öldürüldüğü yere çiçek bıraktı.

Öğretmenlere göre cinayetler sistematik

Birer gün arayla iki öğretmenin öldürülmesi ilçede görevli 2300 öğretmen arasında paniğe neden oldu. Cinayetleri protesto için eylem hazırlığı yaptıklarını söyleyen Eğitim - Sen Tarsus Şubesi Başkanı Kadim Usutay, ‘‘Bu cinayetlerin sistematik olduğunu düşünüyoruz. Eğitim camiası sindirilmek isteniyor.

Bu saldırılar 8 yıllık eğitim karşıtı şeklinde de düşünülebilir. Öğretmenler olarak büyük korku ve panik içindeyiz'' dedi. Bulut'un üyeleri olduğunu belirten Usutay, olaylar karşısında sessiz kalmayacaklarını, pazartesi günü derslere yakalarına siyah kurdele takarak gireceklerini, cinayetlerin failleri yakalanmazsa iş bırakma eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Yasa dışı örgütlerin de taban bulduğu Tarsus'ta, son dönemde Hizbullah örgütü eylemleriyle dikkat çekiyor. Yine son zamanlarda ilçede çek- senet mafyasından da söz edilmeye başlandı.