Tarsus'ta meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü 1 kişinin de ağır yaralandığı trafik kazasında adeta can pazarı yaşandı. Ve Halil Taş ancak iki günlük direnmenin ardından hayata gözlerini kapattı. 

Tarsus'ta Sivil Savunma Ekibi bulunmaması nedeniyle otomobilin içine sıkışan yaralılar uzun süre otomobilin içinde sıkışmış bir şekilde beklerken yaralılardan biri çevrede bulunan vatandaşların yardımı ile çıkarıldı.

Diğer yaralı ise yaklaşık 45 dakika sonra Mersin'den gelen Sivil Savunma ekiplerini tarafından çıkarılabildi.

Kaza Eski Ankara Yolu Kamyoncular Kooperatifi önünde meydana geldi. Öğrenilen bilgiye göre Tarsus'tan Pozantı istikametine gitmekte olan Rıdvan Duman'ın (25) kullandığı 33 N 8681 plakalı özel otomobil aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle, kamyoncular kooperatifinden çıkarak Tarsus istikametine dönmek isteyen Halil Ataşlı'nın (39) kullandığı 33 PT 935 plakalı kola yüklü kamyona sol arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otomobil 100 metre sürüklenirken adeta hurda yığınına döndü. Kaza sonucu otomobilde yolcu olarak bulunan ve otomobil sürücü Rıdvan Duman'ın kardeşi Lokman Duman (16) kaza yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın etkisiyle otomobilin içine sıkışan otomobil sürücü Rıdvan Duman ve yanında yolcu olarak bulunan Uğur Yılmaz çıkarmak için çevrede bulunan vatandaşlar büyük çaba sarfetti.

Uğur Yılmaz vatandaşlar tarafından sıkıştığı yerden çıkarılırken otomobil sürücü Rıdvan Duman ancak Mersin'den gelen Sivil Savunma Ekipleri tarafından çıkarılabildi.

Ağır yaralı olarak Tarsus Devlet Hastenesine kaldırılan yaralılar daha sonra Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Otomobilde yolcu olarak bulunan ve Batman'dan misafir olarak geldiği öğrenilen Uğur Yılmaz yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kamyon sürücüsü Halil Ataşlı emniyet güçleri tarafından göz altına alınırken kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

BUgün aldığımız son bilgiye göre de ağır yaralı olan olarak Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan Halil Ataşlı adlı şahıs'ta hayatını kaybetti.