Tarsusta dün gece meydana gelen fırtınada, elektrik hattının kontak yapması sonucu asırlık bir köy konağı yanarken, bir kişi de hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, akşam başlayan ve dün gece sabaha karşı şiddetini artıran fırtınada, elektrik hattının kontak yapması sonucu Fatma Beybolat'ın (59) ve bakıcılarının oturduğu asırlık bir köy konağı alevler içinde kaldı.

Olay anında konağın ikinci katında uyumakta olan ev sahibi Fatma Beybolat üzerindeki elektrikli battaniyenin kısa devre yapması sonucu cereyana kapıldı.

Bu sırada çıkan yangında alevler içinde kalan yaşlı kadın feci şekilde can verdi. Fatma Beybolat'ın bakıcılığını yapan bitişik odadaki Karasu ailesinin fertleri de olayı geç farkederek konaktan dışarı kaçıp durumu itfaiyeye bildirdi. Yangın tüm çabalara rağmen söndürülemedi ve asırlık konak yanarak kül oldu.

Fatma Beybolat adlı kadın olaydan sonra yakınları ve köylülerin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yaşlı kadının bakıcılığını yapan Mehmet Karasu, yaşanan facianın şokunu üzerinden atamazken, "Gece saat 03.00 sıralarında eşim evde duman kokusu olduğunu söyleyerek beni uyandırdı.

Kalktık ve evin yanmakta olduğunu gördük. Durumu itfaiyeye haber verdik. Ancak konak tamamen yandı" dedi.