Tarsus-Yenice istasyonları arasındaki demiryolu hattında, olabilecek bir facia son anda önlendi. Raylarda sıralı olarak 300 sökülü civata bulundu.   

Tarsus-Yenice istasyonları arasındaki demiryolu hattında, bilinmeyen kişi veya kişilerce traversleri raylara bağlayan 300 adet civatanın sıralı şekilde söküldüğü bildirildi.            

Alınan bilgiye göre, TCDD 6. Bölge Müdürü Yaşar Tatlısu, TCDD Genel Müdürlüğü ve ilgili emniyet müdürlüklerine bir yazı göndererek, dün öğle saatlerinde Tarsus-Yenice istasyonları arası güney demiryolu hattı 28. kilometrede 300-500. metreler arası Tarsus ilçesi Fahrettin Paşa hemzemin geçidi doğu istikameti Adana yönünde seyrüseferlerin sağlandığı demiryolu hattında bilinmeyen kişi veya kişilerce civataların sökülmüş olduğunu bildirdi.

K Tipi beton travers üzerinde bulunan ve raya yataklık yapan çelik civataların sıradan 300 adetinin söküldüğünü bildiren Tatlısu, olayın TCDD personeli tarafından tespit edildiğini, Emniyet birimlerine önce telefonla daha sonra telgrafla ihbarda bulunulduğunu iletti.

İhbar üzerine Emniyet Müdürlüğü uzmanlarınca olay yerinde incelemelere başlandığını kaydeden Tatlısu, sökülen bu malzemelerin fark edilmemesi durumunda trenlerin devrilmesinin sözkonusu olabileceğine işaret ederek, gerekli tedbirlerin alınması konusunda Genel Müdürlük'ten ilgili birimlere talimat verilmesini istedi.

Bu arada, sökülen malzemelerin, ''kurt'' diye tarif edilen viraj bölgesinde bulunduğu ve olayın TCDD'nin kısım ve yol şefleri tarafından belirlendiği öğrenildi.

Sözkonusu demiryolu hattında Mersin-Adana arasında bölgesel trenlerin çalıştığı belirtildi.