Almanya'da kanserden ölen 31 yaşındaki kimya mühendisi Yücel Araboğa, memleketi Tarsus'ta davul zurna eşliğinde toprağa verildi.

İki yıl önce kansere yakalanan ve tedaviye yanıt vermeyen Araboğa, 11 Mart'ta Almanya'da öldü. Yücel Araboğa'nın cenazesi ailesi tarafından önceki gün Almanya'dan doğum yeri Tarsus'a getirildi.

Yücel'in cenazesi, ailesi tarafından kiralanan 5 davulcu ve 1 zurnacının eşliğinde, hüzünlü bir bayram havası içinde şehir mezarlığında toprağa verildi.

Araboğa'nın evlerinin bulunduğu Yeniömerli Mahallesi önünden şehir mezarlığına kadar cenaze götürülürken, davulcular da eşlik etti. Cenaze töreni sırasında yeğeninin tabutunun önünde bir yandan gözyaşı döken teyzesi 37 yaşındaki Sevgi Poyraz, ‘‘Ablamın tek çocuğuydu. Okuttuk, büyüttük, yetiştirdik.

Genç yaşta yaşamını yitirdi. Mürüvvetini görmek nasip olmadı. Ona düğün yapamadık, davul zurnayı çaldırmak cenazesinde nasip oldu'' dedi. Yaslı teyze Poyraz, davul-zurna ile cenaze defninin ailelerinde gelenek olduğunu, ancak genellikle genç yaşta yaşamını yitiren, bekar ve ailelerin tek çocuğu olan kişilerin ardından cenaze törenlerinde davul çalındığını söyledi.