Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin organize suç örgütüne yönelik düzenlediği 'Çatalburun-2'' kod adlı operasyonda 30 kişi gözaltına aldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların, sorgularının ardından Tarsus Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi.

Öte yandan, Tarsus'ta geçen cuma Yenimahalle 4026 Sokak'ta K.E.nin (46) silahla vurularak öldürülmesi olayının da şüphelisi olan S.K.'nın (25) aynı operasyon kapsamında yakalandığı öğrenildi.

Ekim ayında Tarsus, Adana, Niğde ve Muğla'da düzenlenen eş zamanlı "Çatalburun-1" operasyonunda yakalanan çetenin 28 mensubu, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, şantaj, cebir, yağma, mala zarar verme, tehdit, tefecilik, cinayet, yaralama, uyuşturucu madde bulundurmak ve satın almak'' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Operasyonlarda, değişik çap ve markalarda 9 tabanca, 2 av tüfeği, 8 şarjör, 217 mermi, 40 gram esrar, çok sayıda çek ve senet, sahte kimlik, bilgisayar, 34 cep telefonu, 6 ajanda, tahsilat makbuzları ve banka dekontları ele geçirilmişti.

11 KİŞİ TUTUKLANDI

Tarsus'taki "Çatalburun-2" operasyonunda adliyeye sevk edilen 16 kişiden 11'i tutuklandı

Tarsus'ta, organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve sorguları sonrası bugün adliyeye sevk edilen 16 kişiden 11'i tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, geçen ay, Tarsus, Adana, Niğde ve Muğla'da eş zamanlı düzenlediği ve 28 kişinin tutuklandığı olayın genişletilmesi sonucu Tarsus'ta düzenlenen 'Çatalburun-2" adı verilen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan A.Y, İ.G, A.Ö, A.B, M.Ç, M.Y, M.A, T.A, M.F.G, E.Ö, Ş.G, E.U, Ö.U, M.G, H.A. ve M.D. adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan A.Ö, E.U, M.Y, M.G. ve H.A, Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken diğer sanıklar ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu arada, operasyon kapsamında 2 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğündeki sorgulanmaları devam eden diğer zanlıların yarın adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.