Zor durumdaki insanların böbreklerini alıp, astronomik fiyatlarla İsraillilere satan bir çete ortaya çıkarıldı. Çetenin başı aranıyor.

Maddi açıdan zor durumdaki Türkler ile yurtdışından çalışmak için gelen yabancı uyruklu vatandaşların böbreğini Tarsus'ta bir hastaneyle organize şekilde anlaşarak alan ve yüksek fiyatlarla İsraillilere satan bir çete yakalandı.

Moldovya-İstanbul-Adana-İsrail hattında sürdürülen böbrek ticareti Fatih Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine ortaya çıkarıldı. Ekipler, üç gün önce Aksaray'daki bir otel'e baskın yaptı.

Parasını alamadı

Çetenin Moldovya'dan ve Türkiye'den bulduğu böbrekzedeleri Tarsus'taki hastaneye götüren kilit ismi Nina Csobıola pazarlık halindeyken yakalandı. Csobıola, pazarlık yapılan Moldovyalı kaçak işçiler Victor Cecan ve Vıorel Negru ile birlikte gözaltına alındı.

Nina Csobiola aracılığıyla tanıştığı şebeke elemanlarına bir böbreğini 5 bin dolar karşılığında satan 30 yaşındaki İsmail S.'de ‘‘Bana vaat ettikleri hiçbir şeyi yerine getirmediler'' diyerek Csobiola'dan şikâyetçi oldu.

Patronun lüks villası

Çetenin asıl patronu olduğu belirlenen Niyazi Ş.'nin, böbrek satışlarından kazandığı paralarla yaptırdığı öğrenilen Kartal'daki lüks villaya baskın düzenlendi.

Niyazi Ş.'nin izine rastlayamayan polis, imam nikâhlı eşi M.Ö.U ve baldızı Ş.O'yi, ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı. M.Ö.U ve Ş.O ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma genişletilerek sürdürülüyor.

Hastane de basıldı

İstanbul'da başlatılan soruşturmalardan sonra önceki gün, İsmail S.'nin böbreğinin alındığı Tarsus'taki özel bir hastaneye de operasyon düzenlendi.

Kapıları tutarak herkesi yemekhanede toplayan polis ekipleri, İsmal S.'den böbreği alan doktor ile ameliyat ekibini göstermesini istedi. İsmal S.'nin ameliyatını yapan doktor ve ekibinin hastanede olmadığı anlaşıldı.

Hastanenin aynı zamanda sahibi olan Başhekim serbest çalışan birçok doktorun hastalarını getirip burada ameliyat ettiğini söyleyerek, ‘‘ Böbrek naklini kim yaptı bilmiyorum.

Doktor hastasıyla gelir ameliyatını yapar. Kaç para alır, ne yapar biz bilmeyiz'' dedi. Hastanenin tüm kayıtlarına el koyan polis, geniş kapsamlı soruşturma başlattı.