Olay Barbaros mahallesi 0630 sokak üzerinde meydana geldi.

Öğrenilen bilgiye göre yakınlarının düğününde eğlenen Niğde Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Hasan Sürmeli ( 21) bir telefon görüşmesinden sonra ortalıktan kayboldu.

Kısa süre sonra Hasan Sürmeli'nin ortadan görünmeyişi arkadaşlarını tedirgin etti. Çevrede bulunan vatandaşların düğünün yapıldığı alanın arka sokağında yerde bir kişinin yattığını polise ihbar etmesi sonucu gelen emniyet güçleri yerde bıçaklanarak ağır yaralanan Hasan Sürmeli'yi ambulansla Tarsus Devlet Hastanesine sevk etti.

Hasan Sürmeli, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 9 bıçak darbesi ile yolda hayatını kaybetti. Bu arada cinayetten sonra ortalıktan kaybolan katil zanlısı S.K (22) Öğretmenler mahallesinden geçerken arabalarını tamir etmeye çalışan Mustafa Demirci (40) ile kardeşi Metin Demircan (23)' a sataştı.

Sataşmanın kavgaya dönüşmesi üzerine katil zanlısı S.K üzerinde taşıdığı bıçak ile önce Mustafa Demircan'ı bıçakladı. Kaçmaya çalışan katil zanlısı S.K' ın peşine düşen kardeş Metin Demircan'ı da bıçaklayarak ağır yaraladı.

Burada da kaçmaya çalışan katil zanlısı S.K emniyet güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Yaralı kardeşler Tarsus Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Daha sonra hastaneye getirilen katil zanlısı hastane de verdiği ifade de daha önceki cinayeti kız yüzünden işlediğini itiraf etti.  

İkinci olayı ise yolda geçerken kendisine sataşıldığı için şuurunu kaybettiği ve bu yüzden iki kardeşi bıçakladığını iddia etti.

S.K çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.