Tarsus'ta önceki gün, 10 yıl önce kendilerini terkederek başkasıyla evlenen annelerini öldüren 2 genç, yapılan tatbikatta cinayeti soğukkanlılıkla anlattı.

Anneleri Sultan Altundal'ı öldüren E.Y (23) ve E.Y (16) kardeşler tatbikat için Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından cinayetin işlendiği Yeni Hal karşısında bulunan Botanik Bahçesi'ne getirildi.

Kardeşler soğukkanlı bir şekilde cinayeti planlı bir şekilde işlediklerini ve annelerini öldürmek için Botanık Bahçesi'ne getirdiklerini itiraf etti. 2 kardeş annelerini kötü yola düştüğü gerekçesiyle öldürdüklerini söyledi.

Annesini öldürmek için kurşunları kendisinin sıktığını söyleyen E.Y., ""Ben kardeşim Erten ve rahmetli annem ile buraya geldik. Anneme seni bu ortama kim düşürdü bana onu söyle dedim. Söyle dedim söylemedi.

Kardeşime annenin elini öp dedim. Kardeşim annemin elini öptü. Daha önce öleceğinden habersiz olan annem artık ayıktı. Seni bu duruma kim düşürdü diye ısrarla tekrar sordum, söyleyeceksin dedim yine söylemedi. Elini bende öptüm.

Dua et seni öldüreceğim diye açık açık söyledim. Öldürmeden önce polis kimliğini geç tespit etsin ve kaçmak için zaman kazanayım diye kimliğini aldım.

Önce kimliğinin Erdemli'de olduğunu söyleyerek vermek istemedi. Israr ederek kimliğini aldım.

Önce karnına daha sonra kafasına sıktım. Allah rahmet eylesin. Kardeşim silah sesini duyunca kaçmaya başladı. Ben kaçmadım bile. Sonra polisler bizi yakaladı'' dedi. 

Kardeş E.Y ise ""Abim ile annemi öldürmeye karar verdik. Annemi birlikte getirdik. Abim ateş ettiğinde ben olay yerinden uzaklaşmıştım. Kaçarken polisler beni yakaladı'' şeklinde konuştu. 

Öte yandan, annesini öldürdüğü iddia edilen E.Y'nin daha önce adam öldürmekten cezaevinde yattığı ve 3 sene önce cezasını tamamlayarak çıktığı öğrenildi.