Tarsus'ta, AKP'nin Belediye Başkan adayı Ahmet Tevfik Uzun'un seçim afişi tartışma yarattı. Uzun'un billboardlara astırdığı afişte Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da yer alıyor. İlçe Seçim Kurulu, seçim afişiyle ilgili inceleme başlattı.

AKP Tarsus Belediye Başkan adayı Ahmet Tevfik Uzun, Vali Hüseyin Aksoy ile Bakan Kürşad Tüzmen'in 9 Şubat'ta Kazanlı- Seyhan Sahil Bandı Projesi'ni yerinde incelerken çekilen ve kendisinin de olduğu bir fotoğrafını seçim afişi yaptırarak ilçenin değişik noktalarındaki billboardlara astırdı. ‘10 bin yataklı sahil bandı projesi’ başlıklı afişler ilçede yeni bir tartışmayı başlattı.

Bakan ve Vali'nin bir projeyi incelerken çekilen fotoğrafların seçim malzemesi yapılması tepkileri de neden oldu.

AKP'li aday Ahmet Tevfik Uzun ile isim benzerliği bulunan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Tevfik Uzun, konudan haberdar olduklarını, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli tespiti yapmaları için yazı yazıldığını, gelecek görüntü ve fotoğrafların incelenmesi sonucunda Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un fotoğrafının hangi amaçla seçim broşüründe yer aldığını, seçim komisyonu olarak değerlendiremeye alacaklarını belirtti.