Mersin Haber / Tarsus'ta, 6 gün önce ortadan kaybolan 5 yaşındaki Necla Sadık, tarihi Donuktaş Mabedi'ndeki kuyuda sağlıklı bir halde bulundu.

6 GÜN SONRA GELEN MUCİZE KURTULUŞ

İçinde bir miktar su bulunan kuyuda tesadüf eseri bulunan ve ilk isteği süt ve bisküvi olan küçük Necla, götürüldüğü hastanede muayene edildi, hiçbir sağlık sorunu olmadığı anlaşıldı.

Şehitkerim Mahallesi'nde oturan 32 yaşındaki Öner Sadık ile 30 yaşındaki Mehtap Sadık'ın kızları Necla, 13 Mayıs'ta saat 17.00 sıralarında evlerinin önünde oynarken ortadan kayboldu.

Kızlarının kaybolduğunu fark eden Sadık çifti, bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi, ayrıca kızlarının fotoğrafının yer aldığı el ilanları bastırıp sokak sokak dolaşıp duvarlara yapıştırdı. İlçe Emniyet Müdürlüğü, küçük kızın bulunması için de özel bir ekip oluşturdu.

Her yerde aranan küçük çocuğun bulunması için polis seferber olurken, bugün saat 11.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'deki, 2'nci Yüzyıl'dan kalma olduğu belirtilen Donuktaş Mabedi'nin çevresinde oyun oynayan çocuklar içerden ses geldiğini duydu.

Kapısında asma kilit olan ancak küçük çocukların kapı aralığından girebildiği mabede giren çocuklar, küçük mağaradaki kuyuda yardım isteyen bir çocuk olduğunu anlayınca durumu çevredekileri söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, 2 metre derinliğindeki kuyuda bulunan Necla Sadık'ı kurtardı. Olay yerinde bekleyen ambulansla Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne götürülen Necla Sadık tedaviye alındı.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Acil Servis'te küçük kızı muayene eden Dr. Mustafa Kemal Batmay, düşme sırasında oluşan hafif sıyrıkların dışında önemli bir sağlık sorunu olmadığını söyledi. Küçük kıza sadece psikolojik destek verilmesi gerektiğini belirten Dr. Batmay, “Kuyuda bir miktar su varmış, ortam da nemliymiş bu sayede hayatta kalmış” dedi.

6 gündür kızları için gözyaşı döken Öner Sadık ile eşi Mehtap Sadık, polisten kızlarının sağ ve sağlıklı olarak bulunduğu bilgisi üzerine hastaneye koştu. Günlerce uyumayan anne ile baba karşılarında gördükleri kızlarına sevinç gözyaşlarıyla sarılıp hasret giderdi.

Küçük kız, oyun oynarken kuyuya düştüğünü söyleyip babasından kakaolu bisküvi ve süt istedi. Mehtap Sadık, “Çok kötü günler geçirdik. Allah'a şükürler olsun ki kızımıza tekrar kavuştuk. 5 günlük süre içinde annelik babalık ne demekmiş öğrendik. Bundan sonra kızımızı bir an olsun gözümüzün önünden ayırmayacağız” diye konuştu.

Küçük kızın yakınları da hastaneye gelerek aile ile mutluluklarını paylaştı, evinde de davul- zurna çalınarak kutlama yapıldı.