Tarsus'ta sel nedeniyle 3 köy tahliye edildi. Tahliye edilen 2 bin kişi Tarsus Spor Salonu`na yerleştirildi. 

Önceki günden bu yana aralıksız devam eden sağanak yağış ve Toros dağlarındaki karların erimesi sonucusu kanalları taştı. Sular altında kalan 3 ova köyü tahliye edildi.

Aliefendi, Kulak ve Özelbahşiş köylerinden tahliye edilen yaklaşık 2 bin kişi, belediyeye ait otobüslerle Tarsus Spor Salonu`na getirildi.

Afetzedelere, Kızılay Tarsus Şubesi`nce ilk etapta 2 bin adet battaniye dağıtıldı ve oluşturulan mobil mutfaklardan sahurda yemek verildi.

Tarsus Kaymakamı Necmi Kurt, yağışların devam etmesi halinde ovadaki köylerden su baskını tehdidi altında olanların tahliye işlemlerine devam edileceğini belirtti.

İlçede tüm tedbirleri aldıklarını, Kızılay`ın da 550 adet çadır hazırladığını anlatan Kaymakam Kurt, kent merkezinde de su baskınına uğrayan bölgelerde boşaltma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

İSTİNAT DUVARI YİNE YIKILDI

Berdan Çayı`nın dün gece patlayan, ancak belediye ekiplerince kayalarla tahkim edilen istinat duvarı, sabah saatlerinde suların yükselmesiyle yine yıkıldı.

Berdan Çayı`nın D-400 karayolundan denize doğru yaklaşık 30 kilometrelik şeritte ise tarım arazileri sular altında kaldı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, gece yarısı duran yağmurun saat 05.00 itibariyle yeniden başladığını belirterek, ``Tehlike aynen devam ediyor`` dedi.

Berdan Çayı etrafında tahkimat çalışmalarını sabah erken saatlerdeyeniden başlattıklarını ifade eden Kocamaz, köylerdeki hasarın büyük olduğunu söyledi.

MAHSUR KALAN TARIM İŞÇİLERİ KURTARILDI

Şanlıurfa`dan yaklaşık bir ay önce gelerek Tarsus`a 30 kilometre uzaklıktaki Kelahmet Köyü yakınlarında tarım işçiliği yapmaya başlayan Aslan Kayan, Ahmet İnanpolat, Mustafa İnan ile eş ve çocukları, kanal yanında, yüksekçe bir yere kurdukları çadırlarının etrafı ile tarım arazisini su basması sonucu mahsur kalmışlardı.

Tarım işçileri ve aileleri, jandarma ekiplerince farkedilerek sabaha karşı kurtarılmışlardı. 14 çocuklu üç aile, daha sonra Tarsus Spor Salonu`na yerleştirildi.

YAĞIŞ YARIN DA SÜRECEK

Tarsus`ta, 2 günden bu yana etkili olan yağışın, yarın akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlar, zaman zaman gökgürültülü sağanağa çevirecek. Yağışların yarın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Tarsus`ta son 24 saat içerisinde metrekareye yaklaşık 100 kilogram yağış düştüğünü ifade eden yetkililer, şunları kaydettiler:

``Son 2 saatte hızını artıran yağışların, yarın akşam saatlerinden sonra etkisini gittikçe azaltması bekleniyor. Tarsus`a 2 ayda 500 kilogram yağış düştü. 2000 yılında toplam yağış metrekareye 660 kilogram olmuştu.``