Tarsus'ta 28 öğrenci ve 1 öğretmen öğle yemeği olarak yedikleri yemekten zehirlendi.  

Edinilen bilgiye göre Mustafa İstemihan Talay Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler öğle yemeği sonrasında mide bulantısı ve baş dönmesinden şikayet etmeye başladı.

Sınıfta fenalaşan sınıf öğretmeni Ayşe Ulaş ile 28 öğrenci çağrılan ambulanslarla 16 öğrenci Tarsus Devlet Hastenesi'ne 12 öğrenci ise SSK Hastanesi'ne kaldırılaraktedavi altına alındı.

Hastaneye kaldırılan sınıfı öğretmeni Ayşe Ulaş ve 28 öğrencinin mideleri yıkanarak serum bağlandı. 

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, yaptığı açıklamada 28 öğrencinin ve 1 öğretmenin zehirlendiği haberini aldıklarını belirterek zehirlenmenin taşımalı eğitim için gelen yemekten mi yoksa kantinde satılan hamburgerden mi kaynaklandığının araştırıldığını söyledi.

Sarı, öğrenciler ve öğretmenin durumlarının iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını ifade etti. 

Öte yandan zehirlenme olayının duyulması ile birlikte görüntü almak için Hastaneye giden basın mensuplarına acil doktoru zorluk çıkardı. Görüntü almalarını engellemeye çalıştı. 

Basın mensuplarına aynı tepkiyi Mustafa İstemihan Talay Pansiyonlu İlköğretim Okulu Müdürü T.Y da gösterdi. T.Y ""Zehirlenme olayının sorumlusu ben değilim"" diyerek çekim yapılmasını istemedi.