Takbaş sırtlarında inşaatı hızla devam etmekte olan ""Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi için Tarsuslular;""Fakültemize biran önce kavuşmak istiyoruz"" diyorlar.

Tahminlere göre, önümüzdeki Şubat ayına kadar bir bölümünün tamamlanarak öğretime açılması beklenen Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi için bilindiği üzere kaymakamlıkça 402 milyar 810 milyon para toplandığı açıklanmıştı.

Toplanan bu bağışların inşaatın tamamına yetip yetmeyeceği henüz bilinmiyor, ancak Şubat ayında eğitime açılacağı belirtilen birinci bölüm için bir sıkıntımız şimdilik; söz konusu olmadığı duyumları alınıyor.

Böyle bir fakültenin Tarsus'un önce kültürüne sonra da ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayacağına inanan Tarsuslular yine de inşaat için işadamlarımızın kurum ve kuruluşların bağışlarının sürmesi gerektiğini belirterek; "parasal yönden hep dikkatli olmamız lazım.

Bu fakülte hepimizin. Gerektiğinde halk olarak de üzerimize düşeni karınca kararınca yerine getirmeliyiz. Her an böyle bir durum için hazırlıklı olmalıyız" diyor.