"350-400 bin kişinin yaşadığı şehirde sular kesildikten bir gün sonra adeta kokmaya başladı. Tuvaletler temizlenemedi. Vatandaşlar yıkanamadı.

Halk sokaklara bidonlarla dökülerek artezyen kuyuları olan işyerlerinden ve Jandarma yanında bulanan belediyeye ait sulama araçlarının su aldığı yere gelerek kovalarına işyerlerine su götürdüler.

Benzin istasyonları, otomobil yıkanan yerlere gelerek yer altından alınan foseptik karışmış suları evlerine götürdüler.

Bir çok çay ocağı, bir çok vatandaşta bu sular çay yaptılar ve kalkındılar.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Artezyen kuyularından alınan sular, lağım suları ve insana yarayışsız bir çok zararlı maddeler taşımakta. Kaynatılsa dahi suda kalacağı uzmanlarca belirtildi.

Artezyen kuyalarından su kullanan vatandaşlar hastalıklara kapılma olasıkları çok fazla. Peki bu durumda bu insanlar hastalanırsa veya sudan geçen hastalık yayılırsa bunun müsebbibi kim olacak?

Geçtiğimiz Cumartesi Tarsus Kaymakamı Abulhamit Erguvan?ı arayarak konu ile igili görüştük.

Erguvan, "Bize Pazar günüde sular akmayacak. Okullara su gelinceye kadar tatil edeceğim. Meraklanmayın bende konuyu takip ediyorum. Bana (Cumartesi günü) gelecek diye söz verdiler", dedi.

Vatandaş ise dört gün tedirgin ve kızgındı. Cumartesi günü  bazı semtlerde sabahtan akşama kadar  elektrik kesik olmasıda vatandaşı canından bezdirdi.

Cumartesi günü belediye hoparlörlerinden sular saat 12.00 itibari ile verilmiştir denmesine rağmen, Cumartesi günü akşam geç saatlere kadar suyun gelmediği gözlendi.