Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Aktütün Sınır Karakolu’na PKK’lılar tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerden 21 yaşındaki İstikam Er Yurdakul Alcan’ın Tarsus'ta yaşayan ailesi acı haberle yasa boğuldu.

Zil çalınca kapıyı açıp, karşısında askerleri gören, bir eli yüreğinde olan anne 53 yaşındaki Nazlı Alcan, “Oğluma ne oldu?” diyerek çığlık atıp, yıkıldı.

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, saat 10.30 sıralarında, 112 Acil’den ambulanslı bir sağlık ekibiyle birlikte acı haberi vermek için bekar olan şehit Yurdakul Alcan’ın Yeni Mahalle’de oturan baba evine geldi. Sokakta askeri araçtan bir teğmen, astsubaylar ve sağlık ekipleri, 2 katlı evin birinci katındaki evin kapısı çaldı.

1.5 ay önce dağıtım iznine gelen 4 aylık asker Yurdakul Alcan’ın evde tek olan annesi Nazlı Alcan, hiç bir şeyden habersiz zil çalınca, kapıyı açıp karşısında askerleri ve sağlık görevlilerini görünce, “Oğluma ne oldu” diye çığlık attı.

Oğlu Güneydoğu’da vatani görevini yaptığı için bir eli yüreğinde olan anne, kimsenin bir şey söylemesine gerek kalmadan çığlıklar atarak yere yığıldı. Sürekli “Oğluma ne oldu” diyerek ağıtlar yakan anneye sağlık görevlileri sakinleştirici iğne yaparak müdahale etti.

Kadın astsubay ile sağlık görevlilerinin koluna girdiği anne Nazlı Alcan, evine çıkartıldı, ilk şokun atlatılmasının beklenmesi için evin kapı ve pencereleri kapatıldı.

Bu sırada mahalle sakinleri de evin çevresinde toplanmaya başladı. Telefonla eve çağrılan baba 61 yaşındaki Duran Alcan ile şehidin kardeşleri koşarak içeri girdi. Şehidin kardeşlerinin de eve gelmesinin ardından acı haberin verildiği aileden feryatlar yükseldi, gözyaşları sel olup aktı.

‘BEN KUZUMU EVLENDİRECEKTİM’ 

Kadın astsubayın eşlik ettiği anne Nazlı Alcan, ilk şokun ardından 1.5 ay önce özlem giderdiği oğlunun beraberinde getirdiği bir asker çantasını çıkartıp sarıldı, öptü, kokladı. Bir ara evinin kapısına çıkan anne Alcan, “Oğlum askerdeyken getirdi bu çantayı” diyerek çantayı bir yere vurdu, bir öpüp, koklayarak gözyaşı döktü.

Kadın astsubay tarafından içeri alınan acılı anne, “Oy kuzum, ciğerim ayrıldı. Benim oğlum mermerciydi. Burada çeyizleri düzülüyordu kuzumun. Daha birliğine gideli 1.5 ay olmuştu. Ben onu askerden gelince evlendirecektim” diyerek dizlerini dövdü.

ŞEHİDİN SON GÖRÜNTÜLERİ YÜREK BURKTU

Tarsuslu er Yurdakul Alcan'ın 1,5 ay önce dağıtım izninde Tarsus'daki baba ocağına gittiği ve kuzenin düğününe katıldığı öğrenildi. Şehit er Alcan'ın bu düğün sırasında çekilen son görüntüleri ortaya çıktı.

Amcasının kızı Safiye Alcan'ın 23 Mart'ta yapılan düğününde, pistte mutlu ve neşe içinde oynarken görüntüleri kameraya yansıyan Alcan'ın düğünün bitiminde de kuzeni gelinin kuşağını bağlayıp ona uzun süre sarıldığı andaki sahnenin görüntüleri yürekleri burktu.

Alcan'ın sarılmasıyla birlikte duygulanan kuzeninin gözyaşlarına boğulduğu düğünde yaşanan anlar için yakınları “Şehit olacağını biliyor gibi kuzenine vedalaşırcasına sarılmış’ yorumunu yaptı.

ŞEHİDİN ENİŞTESİ: ACEMİ TABİİ VURULACAK

Şehidin halasının eşi 64 yaşındaki Yusuf Özer de gözyaşı dökerek isyan etti. Yurdakul’un Güneydoğu’ya 1.5 ay önce gittiğini, acemiliği nedeniyle hedef olduğunu ileri süren Özer, “Acemi tabi vurulacak. Güneydoğu’ya yetişmiş asker gönderilmeli.

Beni de şimdi götürsünler vatan için ölmeye hazırım. Din kardeşiyiz, başına gelenlere sevinme. Bir gün olur senin de kapısını çalar. ‘Ben insanım’ diye yaşayan insanlara söylüyorum.

Cenab-ı Allah hepimize ‘En güzel sıfatları sen insanoğluna veriyorum’ diyor. İnsanlar bunun kıymetini bilmiyor. ‘Canı ben alırım, can almak sizin hakkınız değil’ diyor. Sadece ‘Savaşta alırsınız canı’ diyor. Ama kim dinliyor?” diyerek tepki gösterdi. 

Şehit Yurdakul Alcan’ın cenazesinin yarın Tarsus Şehitliği’nde toprağa verileceği belirtildi.

KONSER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, MHP’li Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Hıdrellez Şenliği kapsamında yarın gerçekleştirilecek İbrahim Erkal konserinin de iptal edildiği bildirildi.