TÜRKİYE 2'nci Lig 5'inci Grup'ta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu'nun forvet oyuncusu 32 yaşındaki Muharrem Aydın, geçen pazar günü maç sırasında rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı.

Yapılan kontrolünde Muharrem Aydın'ın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Futbolcunun Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Servisi'ndeki tedavisi sürüyor.

Basın Sözcüsü Mehmet Ersayoğlu, "Pazar günü saat 17.00'de sahamızda oynadığımız Hatayspor maçında Muharrem Aydın, karşılaşmanın 52. dakikasında yedek kulübesine gelerek rahatsızlandığını ve oyundan çıkmak istediğini söyledi.

Yedek kulübesine oturan futbolcumuz ağrının kalbinin üzerinde olduğunu ifade edince kendisini maçtan sonra Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Servisi'ne götürdük.

Burada muayene edilen ve bazı testler uygulanan Muharrem'in maç sırasında kalp krizi geçirdiği anlaşıldı ve futbolcumuz yoğun bakımda tedavi altına alındı. Muharrem, en kısa zamanda kalp ameliyatına alınacak" dedi.

Eryasoğlu, Muharrem'in sezon öncesinde yapılan kapsamlı testlerinde ise herhangi bir sorununa rastlanmadığını belirtti.


ELAZIĞSPORLU GÖKMEN, ANTRENMANDA ÖLMÜŞTÜ

Gçen yıl 9 Ağustos'ta, 2'nci Lig A Kategorisi'nde mücadele eden Elazığspor'un genç oyuncusu Gökmen Yıldıran, Elazığ Atatürk Stadyumu'nda yapılan antrenman sırasında kalp krizi geçirip yaşamını yitirmişti.

37 dereceye varan bir sıcaklıkta yapılan antrenmanda masörün yanına gelerek su isteyen, suyu içtikten birkaç saniye sonra ise yere yığılan Gökmen'e Elazığspor Yönetim Kurulu üyesi olan ve antrenmanı izlemeye gelen Dr. Burhan Taneli ile Dr. Cihan Telo tarafından ilk müdahale yapılmış, Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gökmen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Gökmen Yıldıran için geçen ay Kocaeli Kartepe Tesislerin'de futbol turnuvası düzenlenmiş, Altay şampiyon olmuştu.

MEDUNA DA KALP KİRİZİ GEÇİRMİŞTİ

Süper Lig ekibi Vestel Manisasporlu Michal Meduna, geçen yıl 19 Ağustos'ta, sezonun 3. haftasında Manisa'da oynanan ve 2- 2 sonuçlanan Vestel Manisaspor-Galatasaray maçının 81. dakikasında kalp spazmı geçirip ölümden dönmüştü. Ambulansla hastaneye kaldırılan Çek futbolcuya yapılan anjiyoda kalbe giden damarlardan birinin göğüs kasının içinden geçtiği, aşırı sıcak, su kaybı ve yorgunluk nedeniyle kasılan göğüs kasının kan akışını engelleyip spazma yol açtığı belirlenmişti.

Doğuştan kaynaklanan bu anomali nedeniyle doktorların futbol oynamasına izin vermediği Meduna, 25 yaşında sahalardan kopmak zorunda kalmıştı.