Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, Turizmi Teşvik Kanunu'nun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirterek, tahsisi durdurulan ve yapımı ertelenen Mersin-Tarsus Kıyı Kesimi Projesi yatırımlarının kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Güler, yaptığı yazılı aÇıklamada, yatırım noktasına gelen Mersin-Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Merkezi Projesi'nin yargı sürecine takılarak yatırımların ertelendiğini hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi'nin gerekÇeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, bu kararda Anayasa'ya aykırı görülen Turizmi Teşvik Yasası'nın ilgili maddelerinin yeniden düzenlenmesi iÇin 1 yıllık süre verilerek, kararın yürürlük tarihinin 1 yıl ertelendiğini kaydetti.

Ayrıca, Danıştay 6. Dairesi'nin verdiği tahsislerin yürütmeyi durdurma kararının reddine karar verilerek sürecin önünün aÇıldığını ifade eden Güler, "Anayasa Mahkemesi'nin ilan edilen bu kararı üzerine tahsisi durdurulan ve yapımı ertelenen Mersin-Tarsus Turizm Merkezi Projesi yatırımlarının tekrar kaldığı yerden devam etmesi gerekir.

İşsizliğin had safhada olduğu Mersin'de Çok önemli bir yatırım olan bu proje tamamlandığında en az 4 bin insanımıza iş olanağı sağlayacaktır.

2008 yılı Vatikan tarafından 'Saint Paul Yılı' ilan edilmiştir. Gelecek konukların konaklamasına ev sahipliği yapacak olan bu projenin yeniden başlaması önemli moral destek verecektir.

Danıştay 6. Dairesi kararı üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tahsisleri durdurulan projenin en kısa sürede yatırıma dönüşmesinin engelleri kalkmıştır. Bölgemiz iÇin hayati önemde olan bu projenin zaman geÇirilmeden