Tarsus Kızılçukur Köyü'nü istila eden domuzlara engel olmak için sürek avı başlattı. Ürünlere zarar veren domuzları avlamak için Kocaeli'nden avcılar davet edildi.

Av köpekleri ile Kızılçukur Köyü'ne gelen 30 avcı, köyün etrafında bulunan ormanlık ve dağlık araziye sabahın erken saatlerinde dağılarak domuz avına çıktı. Pusu kuran avcılar, domuzları güçlükle avladı.  

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, domuzların çiftçinin alınterini heba ettiğini ifade ederek, ""Buna seyirci kalmak yerine çözüm bulalım istedik. Kızılçukur Köyü Muhtarlığı ile İhsaniye Köyü avcılarını buraya getirmeyi sağladık. Burada iki köyümüz arasında birlik ve dayanışma pekişiyor ve mahsulümüzü domuzlardan korumuş oluyoruz"" dedi. 

Tarsus'a bağlı Kızılçukur Köyü sakinleri, kardeş köy olan Kocaeli'nin İhsaniye Köyü avcılarının desteğiyle, yaban domuzlarının mahsullerine zarar vermesi nedeniyle sürek avı başlattı.  Mahsullerine zarar veren domuzlarla baş edemeyen köylüler, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ile birlikte kardeş köy olan Kocaeli'nin İhsaniye Köyü'nde bulunan avcılardan yardım istedi.

İhsaniye Köyü'nün avcıları ise yaklaşık 850 kilometre yolu kat ederek kardeş Kızılçukur Köyü'nün yardımına koştu. Av köpekleri ile Kızılçukur Köyü'ne gelen 30 avcı, köyün etrafında bulunan ormanlık ve dağlık araziye sabahın erken saatlerinde dağılarak domuz avına çıktı. Pusu kuran avcılar, domuzları güçlükle avladı.

Kızılçukur Köyü Muhtarı Mustafa Bayır, domuzların mahsullerine zarar vermesinden bıktıklarını belirterek, çareyi kardeş köy olan İhsaniye Köyü avcılarında bulduklarını söyledi. Bayır, "Yaklaşık 4 yıl önce köyümüz domuz istilasına uğramıştı. O zamanlar gazetelere ilan vererek avcılardan yardım istemiştik. İhsaniye Köyü ve Gölcük İlçesi'ndeki avcılar bizim imdadımıza koşmuştu.

Domuzları avlayarak bizi bu dertten kurtarmışlardı. O günden sonra İhsaniye Köyü ile kardeş köy olduk. Daha önce yaşanan depremde biz de burada bir ekip kurarak hem maddi hem manevi destek olmuştuk. Yaklaşık 1 hafta önce de mahsullerimiz domuzlar tarafından talan edilmeye başlayınca yardım talep ettik.

Sağolsunlar bizi kırmadılar. Avcıları evlerimizde misafir ediyor ve birlikte domuz avına çıkıyoruz" diye konuştu.  Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise domuzların çiftçinin alınterini heba ettiğini ifade ederek, "Buna seyirci kalmak yerine çözüm bulalım istedik.

Kızılçukur Köyü Muhtarlığı ile İhsaniye Köyü avcılarını buraya getirmeyi sağladık. Burada iki köyümüz arasında birlik ve dayanışma pekişiyor ve mahsulümüzü domuzlardan korumuş oluyoruz" dedi.