Mersin Haber / Tarsus'a bağlı Gülek Belediye Başkanı M. Tekin çelik, Karboğazı kayak merkezi harita çalışmalarının bitme noktasına geldiğini söyledi.

Başkan Çelik, “Haritalar 1 hafta içerisinde elimizde olacak. Harita tamamlandıktan sonra yeni bir ihale gündeme gelebilir. Bu bölgenin imarı ile ilgili yetki Gülek Belediyesi’ne verilmiştir” dedi.

Yetkili kurumlar tarafından Gülek Belediyesi’ne 158 bin TL’lik kaynak aktarıldığını kaydeden Başkan Çelik, “Bu para ile hem jeolojik ETÜT yapılacak, hem de bölgenin imar çalışmaları tamamlanmış olacak. Sayın valimizde bu konuyla çok ilgileniyor” şeklinde konuştu.

Bölgenin biran önce kayak merkezi olarak faaliyete geçmesini istediklerine değinen Tekin Çelik, “Valiliğimizin desteğiyle Karboğazı mevkiine elektrik hattının çekilmesi, burası için bir milattır. Elektrik hattının bitim noktasından itibaren önümüzdeki aylarda daha ileriye yeraltından hat götürülecek. Yol konusunda da bu yıl ciddi çalışmalar yapılacak. Genişletilen yolda ıslah çalışmaları gerçekleştirilecek” diye

KARBOĞAZI KAYAK BÖLGESİ KENEYE KARŞI İLAÇLANDI

HAVALARIN ısınması ile birlikte yurdun çeşitli yerlerinde görülmeye başlanan kene ısırığına karşı Gülek Beldesi’nde bulunan Karboğaz’ı kayak bölgesi ve mesire alanında ilaçlama çalışması yapıldı.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, Kurtuluş Savaşı döneminde Fransızlara karşı ilk direnişin yapıldığı yer olma özelliğini de taşıyan Karboğazı’na özellikle hafta sonları günübirlikçiler ve öğrenci grupları yoğun ilgi gösteriyorlar.

Karboğaz’ı mesire ve kayak bölgesine vatandaşların yoğun ilgi göstermeleri nedeniyle olumsuz bir olay yaşanmaması için önlem aldıklarını ve keneye karşı ilaçlama yaptıklarını kaydeden Gülek Belediye Başkanı M. Tekin Çelik, “Bugüne kadar kene ısırığı konusunda her hangi bir vaka yaşanmamış olsa da, belediye olarak Karboğazı’nda ilaçlama çalışması yaptık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içerisinde buraya gelebilirler” dedi.