Tarsusta sağanak yağmur sebebiyle taşan Berdan Barajı, 3 mahallede 74 evin sel suları altında kalmasına neden olurken, binlerce dönüm ekili arazi de hasar meydana geldi.

Gece saat 24.00 sularında başlayan sağanak yağmur, Berdan Barajı'ndaki göletin su seviyesini yaklaşık 2 metre yüksetti. DSİ'ye ait ve Tarsus'un tam ortasından geçen Berdan nehrinin bör bölümünde set duvarı bulunmasına rağmen, 3 Tozkoparan Zahit, Fevzi Çakmak ve 82 Evler mahalleleri sular altında kaldı.

Sel yüzünden 74 evde su baskınına uğradı. Biranda sular altında kalan vatandaşlar, eşyalarını ve evdeki kümes hayvanlarını kurtarmak için yoğun çaba sarfetti.

Tarsus Belediyesi itfaiye ekipleri ve emniyet güçleri, kurtarma ve yardım çalışması başlattı. Bu arada. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin kocamaz, sel baskınına uğrayan mahallelerde ve Berdan nahri boyunca incelemelerde bulunarak, belediye ekiplerinin çalışmalarını idare etti.

Sel baskınına uğrayan Tarsus'a gelen İçel Valisi Şenol Engin, sel suları altında kalan Egemen, Halitağa ve Kelahmet köylerine giderek incelemelerde bulundu.

Köylülerle görüşerek, selden hasara uğrayan ekili arazilerin en kısa zamanda hasar tesbitinin yapılacağını söyleyen Vali Engin, evleri sular altında kalan vatandaşları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.