Tarsusta, sanık ve maktül yakınları arasında çıkan silahlı çatışmada yaralı sayısı 19'a yükseldi.

Yaralılardan L.Ş (27) ile H.Ym (38) Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaydan hafif sıyrıklarla kurtulan yaralı L.Ş , tedavisi yapıldıktan sonra polis tarafından gözaltına alındı. 8 kişinin, yoldan geçerken kaza kurşunuyla yaralandıkları öğrenildi.

Tarsus Haber muhabirinin aldığı bilgiye göre, alacak-verecek meselesi yüzünden arkadaşını öldüren E.Ö'ın adliyeye çıkarılması sırasında sanık ve maktül yakınları arasında çatışma çıktı. Olayda 19 kişi yaralandı.

Cengiz Topel caddesi üzerinde bulunan Baltalı işhanının 3. katında E.A'a ait nakliyat ve kooperatif bürosunda dün meydana gelen olayda, E.Ö (24), 3 arkadaşı ile birlikte büroda oturmakta olan Y.M'yla (19) alacağını ödemediği için tartışmıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine, bürodan çıkarak işhanının merdiven dairesine giden Y.M, E.Ö'a üzerindeki silahıyla 4 el ateş etmişti. Sıkılan kurşunların isabet etmemesi üzerine E.Ö, elindeki bıçakla Y.Mü'ya göğsünden bıçaklamış ve yaralı olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra yakalanan E.Ö, Tarsus Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasından sonra bugün Tarsus Adliyesi'ne çıkarıldı. Bu sırada, sanık ve maktülün yakınları arasında çatışma çıktı.

Olayda her iki taraftan toplam 12 kişi yaralandı. Yaralılar, Tarsus SSK ve Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve 4 tabancanın ele geçirildiği öğrenildi.

Olay yerinde inceleme yapan polis, 32 boş kovan buldu. İçel Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı, Tarsus Adliyesi'ne gelerek incelemelerde bulundu.