Tarsus'a yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki makilik alanda meydana gelen yangın, yaklaşık 100 dönümlük alandaki bitki örtüsünü küle çevirdi.

Alınan bilgiye göre, İbrişim Köyü su deposu yapımı çalışmaları kapsamında su borularının birbirine kaynak yapılması sırasında çıkan kıvılcımlar, önce kuru otları daha sonra makilik alanı tutuşturdu.

Alevler, Tarsus Orman Müdürlüğü'nün İbrişim köyü ile Ulaş köyleri arasında koruma sahası olarak belirlediği alana sıçradı. Yangın onlarca zeytin ağacını ve defne, biberiye, harnup ağaçlarını küle çevirdi.

Orman İşletme ve Tarsus Belediyesine ait yangın söndürme araçları ve arozözler ile yangın söndürme
ekipleri yangına karadan müdahale ederken, Mersin Tarsus Orman İşletme Müdürlüğüne tahsis edilen yangın söndürme uçağı ve helikopterler ile havadan müdahale edildi.

Yangın söndürme uçağının 5 sorti yaparak yangın mahalline havadan su bırakmasının ardından, yangın söndürme helikopteri alevlerin yayılmasını önlemek için havadan su bıraktı.

Köylü gençler de alevlere, ellerine aldıkları çalılarla vurarak, yangının büyümesini engellemeye çalıştı. Yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

Jandarma ekipleri meydana ilgili olarak soruşturma başlattı.