Tarsus faaliyet gösteren Çukurova Kulübü, Yamaç Paraşütü Festivali düzenledi.

Festivale Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren havacılık kulüplerinden 50 paraşütçü katıldı. Tarsus Eshab-ı Kehf tepesinde paraşütçüler için düzenlenen alandan kalkan paraşütçüler hedef atlayışı, irtifa ve uzun mesafe ve bayraklı uçuş gösterileri yaptılar. Hava koşullarının elverişli olduğu festivalde seyirciler coşkulu bir gün geçirdiler.

Yamaç paraşütçüleri, Tarsus ile kardeş şehir olan Almanya’nın Langen kentinden heyetin de izlemesi nedeniyle Türk ve Alman bayrağı açarak gösterilerini tamamladılar.

Festivale destek veren kurum ve kuruluşlarına plaket verilirken, Türk bayrağı Langen belediye başkanına, Alman bayrağı Tarsus belediye başkanına hediye edildi.

Tarsus Çukurova Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Şerif Hasoğlu, böylesi güzel bir etkinliğin büyük ilgi görmesi kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Hasoğlu, "Burada Çukurova bölgesinde bulunan havacılık kulüplerini bir araya getirdik. Çok mutluyuz. Kaymakamlığımı ve belediyemize çok büyük destek verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Langen Meclis Başkanı Frank Gotschling, Langen eski Belediye Başkanı Dieter Pitthan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural ve kalabalık bir topluluk izledi.