Tarsus'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, ilçede uyuşturucu sattığı iddia edilen şüpheliler takibe alındı.

O. D. isimli bir şahsın üzerinden 2 adet sentetik hap ve bir miktar sentetik toz (Bonzai) uyuşturucu maddesi çıkması üzerine konuyu derinleştiren narkotik ekipleri şahsın uyuşturucu maddeyi satın aldığı tespit edilen A. K. Y. ile suç ortaklarından Ö.B, T. B ve H.Y,'yi gözaltına aldı.

Yapılan aramada 1.33 gram Metamfetamin, 110 adet Sentetik hap, 1.49 gram Sentetik Kannabinoid (Toz Bonzai), 0.92 gram Esrar, 1 adet ruhsatsız Smith Wesson 7.65 mm tabanca, 1 adet ruhsatsız Sig Sauer 7.65 tabanca, 15 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 3 adet fişek, Uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 13 Bin 500 TL ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar ilk ifadelerini ardından sevk edildikleri mahkemede, H.Y, T. B ve Ö.B.N adli kontrol şartıyla serbest kalırken A.K.Y. tutuklandı.

İKİNCİ OPERASYON

Tarsus Polisinin şok uygumalarla uyuşurucu kullanıcı ve satıcılarına göz açtırmadığı bir diğer olayda ise O. B. isimli şahsın üzerinden 0.39 gram Sentetik Kannabinoid (Toz Bonzai), G. İ. isimli şahsın üzerinden 31 gram Sentetik Kannabinoid, B. B. isimli şahsın üzerinden 0.42 gram Sentetik Kannabinoid ele geçirilildi.

Şüphelilerin uyuşturucu maddeleri satın aldığı tespit edilen O.O. 15.47 gram Sentetik Kannabinoid (Bozai) uyuşturucu madde ile yakalanmış, şahsın birlikte hareket ettiği C.T. ve A. B. 49.18 gram Sentetik Kannabinoid uyuşturucu madde ile yakalandı.

İlk ifadelerinina ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden O.O. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken birlikte hareket ettiği 2 şahıs ifadesi alınarak serbest bırakıldı.