Tarsus'ta kendisi gibi ikiz kızları da görme engelli olan bir anne, çocuklarının Adana'daki okula gidebilmek için servis yardımı istiyor.

Tarsuslu görme engelli Raziye Boyacı kendisi gibi doğuştan gözleri görmeyen ikiz kızları 9 yaşındaki Berivan ve Mihriban'ın, geçen yıl başladıkları Adana'daki görme engelliler okuluna gidebilmeleri için maddi sorun yaşadıklarını ve bu nedenle 2 çocuğunu da okula götürememe tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Eşinin bir ilköğretim okulunda hizmetli olarak çalıştığını ve onun da akciğer kanseri hastalığı nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Raziye Boyazı, geçen yıl Adana'ya çocuklarını götüren kişinin çocuğu görme engelli olan bir kişi olduğunu ve o kişinin de çocuğunun mezun olması nedeniyle sıkıntı içine girdiklerini söyledi.

Bu yıl 2'nci sınıfa devam edecek olan ikiz kızlarının görme engelliler okuluna devam etmeleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunduğunu kaydeden anne Raziye Boyacı, ''Eşimin sosyal güvencesi olduğu için yasa gereği bana bu konuda yardım yapılamayabilir. Ama hayırsever Kaymakamımızın ikisi de görme engelli olan kızlarımızın eğitimlerine devam edebişlmeleri için yardım devletin şefkatli yardım elini uzatırsa çok seviniriz'' dedi.

Çukurova bölgesinde görme engelliler okulunun sadece Adana'da bulunduğunu kaydeden Raziye Boyacı, Mersin'den Adana'ya giden görme engelli çocukları götüren servile de görüştüklerini, ancak onların otoyoldan gittikleri için Tarsus'a uğrayamayacaklarını söylediklerini kaydetti.